View Single Post
Vechi 25.05.2010, 14:57:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Daca vrem sa eliminam dintr-o tara preponderent crestin-ortodoxa tot ceea ce Mihnea numeste "cooperare materiala la pacat", solutia este sa adoptam politica statelor musulmane guvernate de instante religioase.
Cu alte cuvinte, daca in Pakistan alcoolul se poate cumpara numai din anumite magazine si cu autorizatie speciala, la noi s-ar putea acorda dispense pentru cei care sunt nevoiti sa lipseasca de la Sfanta Liturghie pe motiv de serviciu. Sau s-ar permite saormariilor sa-si vanda marfa in toate zilele cu exceptia celor de post.
Nu stiu in ce masura aceasta politica restrictiva e eficienta. Cititi pe net ultimele "rabufniri" ale sauditilor impotriva politiei de moravuri - o femeie "surprinsa" impreuna cu un barbat ce nu-i era ruda a deschis focul asupra politistilor printre altele...
Parerea mea este ca nu-i poti obliga pe oameni sa creada. Si daca cred, nu le poti impune gradul credintei.

Doamne ajuta!
Sau Inchizitia...ca tot a afirmat Mihnea ca a fost benefica, pentru ca asa se apara credinta, si a fost ceva pozitiv, inregistrang un progres!

Ba mai mult...si-a exprimat chiar regretul ca nu mai exista Inchizitie in zilele noastre...
Reply With Quote