Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 25.05.2010, 19:35:42
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Micul Teolog Vezi mesajul
Nu-i adevarat studiaza Liturghia Romano-Catolica cuvant cu cuvant si ai sa vezi ca prima data ei pun ambele maini si facand crucea pe sfintele daruri face sf. Epicleza.
Iar dupa aceea rosteste cuvintele Mantuitorului: Luati mancati...
Deci pe cand zice acestea deja sunt transformate si cuvintele capata adevaratul sens si inalta Painea sau Ostia si Potirul in semn de a Il vedea toti cei prezenti la sf. jertfa euharistica.
Nu doresc a scoate in evindenta neaparat pe ei ci am dat exemplu referitor la tema care mi se pare de ne-inteles pt mine.
Mi se pare mai corect de a face asa si nu invers.
Va rog sa-mi mai scrie-ti, astept cu drag sa cunosc explicarea epiclezei in forma aceasta?
Cum capata sens cuviintele ... sau cum poate rostii preotul Luati mancati acesta este trupul meu... daca inca nu s-a facut mai inainte epicleza! Si mantuitorul a binecuvantat prima data...! ? Parerea mea mai bn s-ar face epicleza mai intai!
Astept cu nerabdare raspunsuri.
Parerea ta!... Vai, cum a stat Ortodoxia atatea secole fara parerea ta?
Nu ti se pare ca e cel putin nerusinare in intrebarea pe care o pui?
Ai grija si nu mania pe Domnul, ca nu e de gluma, nu e de joaca! Tu crezi ca poti sa te joci cu orice. Oare de ce nu ai pus intrebarea aceasta parintelui duhovnic? Banuiesc ca raspunsul e simplu, nu? Nu ai un parinte duhovnic.
Ai iesit sa te joci, si cel mai bun loc e acest forum.
Si pana una alta, ai putea sa mai inveti sa scrii. Pana a face asa adanca filosofie (ca la tine e filosofie, nu teologie, cum gresit te-ai intitulat), invata ceva ortografie, ceva gramatica. Nu ti-ar strica deloc. Si poate ti-ar da si putina perspectiva.