Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 25.05.2010, 20:09:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Mintuitorul mai intii i-a poftit la masa spunindu-le "Luati , mincati, DUPA CARE a impartit piinea si vinul cu miinile Lui sfiitite dindu-le astfel o putere mai mare decit aveau ele initial ( adica un fel de Epicleza a Mintuitorului)...asta asa ca o explicatie simplista mot-a mot
Deci asa cum se face ESTE CORECT!

N-am inteles nimic.

Citat:
Parerea ta!... Vai, cum a stat Ortodoxia atatea secole fara parerea ta?
Nu ti se pare ca e cel putin nerusinare in intrebarea pe care o pui?
Ai grija si nu mania pe Domnul, ca nu e de gluma, nu e de joaca! Tu crezi ca poti sa te joci cu orice. Oare de ce nu ai pus intrebarea aceasta parintelui duhovnic? Banuiesc ca raspunsul e simplu, nu? Nu ai un parinte duhovnic.
Ai iesit sa te joci, si cel mai bun loc e acest forum.
Si pana una alta, ai putea sa mai inveti sa scrii. Pana a face asa adanca filosofie (ca la tine e filosofie, nu teologie, cum gresit te-ai intitulat), invata ceva ortografie, ceva gramatica. Nu ti-ar strica deloc. Si poate ti-ar da si putina perspectiva.
Nu inteleg de ce il iei asa de tare. Nu convingi pe nimeni.

Mi se pare o intrebare buna. De ce se spune "Luati mancati, acesta ESTE Trupul Meu..." cand de fapt nu este (inca). Si eu sunt interesata de raspuns.