Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 25.05.2010, 20:43:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cind inviti pe cineva la masa, spui mai " Poftiti la masa" dupa care are loc impartirea ciorbei a aperitivelor si a piinii, nu? asa si Mintuitorul i-a invitat la masa dupa care le-a impartit-o si le-a dat de baut vin. Ca urmare si in Biserica se tine cont de acest pas premergator.
Asta-i comuniunea cu Dumnezeu prin "masa" pe care o luam
Nu stiu daca asa au stat lucrurile. Adica Luati, mancati, a fost asa, de politete? Luati, mancati, spui cand deja mancarea este pe masa aburind, nu? Nu cand e in cuptor sa se coaca, sau chiar cand inca nu e facuta. Cand nu e gata mancarea spui "Luati loc, va servesc cu ceva de bauta pana e gata?"

Uite, chiar m-a facut curioasa intrebarea asta si am luat in mana Noul Testament:

Matei 26, 26-28: " Iar cand mancau ei, Iisus, luand paine si binecuvantand, a frant si, dand ucenicilor a zis: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.
27: Si luand paharul si multumind, le-a dat, zicand: Beti dintru acesta toti, 28: Ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor."

Marcu, 14, 22-24:
22. Si mancand ei, a luat Iisus paine, si, binecuvantand, a frant si le-a dat lor si a zis: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.
23. Si luand paharul, multumind, le-a dat si au baut din el toti.
24. Si a zis lor: Acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa."

Luca 22, 19-20:
19. Si, luand paine, multumind, a frant si le-a dat lor, zicand: Acesta este Trupul Meu care se da pentru voi; acesta sa faceti spre pomenirea mea.
20. Asemean si paharul, dupa ce au cinat, zicand: acest pahar este LEgea cea noua, intru Sangele Meu, Care se varsa pentru voi."