View Single Post
Vechi 25.05.2010, 21:05:09
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa-mi bat joc nici de tine nici de sf. Pavel dar mi s-a parut nelalocul lui acest citat.
Cum spuneam nu am nimic impotriva interdictiei femeilor de a intra in Athos. Ce ma deranjeaza este ca se exagereaza si se face ceva hipermistic din asta cand de fapt cred ca este o interdictie cu substrat moral-ascetic.
Mie mi s-a parut chiar la locul lui acest citat, adica exact pe threadul unde li se pare unora ca femeilor li se incalca nu stiu ce drepturi. Si am adus aminte cuvantul apostolului. Pentru ca biserica este si trebuie sa fie acum asa cum a fost la inceputul veacurilor. Exact asta a fost intentia mea, si, repet, aici era locul acestui citat. Se gaseste cate una care sa creada ca sta la coada la miruit asa cum sta la coada la branza, si chiar i s-ar parea normal ca un barbat sa-i dea intaietate. Si mai sunt si alte anomalii, alte concepte nelalocul lor.
Sunt unii care vor cu orice chip sa strice randuiala bisericii, cu concepte moderne, lumesti.
Iar chestia asta cu drepturile femeilor, de a face si de a drege, de a intra si de a nu intra, in Athos sau in altar, ... Ba chiar s-a mai gasit cineva care sa spuna ca femeile ar trebui sa aiba dreptul sa si slujeasca, de ce nu? Deci, problema se pune intr-un mod care, daca nu ar fi caraghios, ar fi de-a dreptul tragic - da, tragic, prin lipsa de evlavie, prin necunoasterea cuvantului lui Dumnezeu, prin dorinta de a fi mai cu mot chiar si in biserica...
"se face ceva hipermistic"... Crezi tu ca Sfantul Munte este gradina Maicii Domnului? Crezi tu ca Maica Domnului este cea care a cerut aceste randuieli, in gradina ei? Daca nu crezi, atunci ai o problema. Iar daca crezi, remarcile acelea sunt cel putin deplasate. Chiar poti numi voia Maicii Domnului "o interdictie cu substrat moral-ascetic"?
Iar iti spun: fii mai atenta...