nu domnule Iosif, si imi pare foarte rau ca ma amestec si va dezamagesc, poi dumneata ne spui cum ca fiecare creshtin ar fi preot universal si ca ar exista o alta preotzie sacramentala...
Doamne pazeshte, ce vrei sa spui, ca nu te pot intzelege absolut deloc...
Si scuza-ma ca-mi dau cu parerea si te combat, dar exista doar o singura preotzie in biserica ortodoxa a lui Cristos, si ma refer la BOR in special, adica a Domnului Nostru Iisus Hristos:
-preotzi de diferite trepte si ranguri si pozitzii atat in plan bisericesc ca si institutzie cat si in plan Dumnezeiesc dar care pentru noi savarshesc aceleashi taine si slujiri, si
-creshtinii care si ei sunt de diferite ranguri si trepte si pozitzii si care si ei primesc puterea slujitoare si drept maritoare inclusiv din darul si obligatziile preotziei fara a fi preotzi, nu este necesar, si pot linishtitzi sa duca aceasta putere si s-o foloseasca in viatza lor pentru ca sa iubeasca, sa propovaduiasca, sa ierte sa-L marturiseasca si multe altele asha dupa cum primesc cu totzii de sus de la Parintele Ceresc, de la Domnul Iisus Hristos, de la cum ii invatza preotzii si slujitorii si trimishii si toate cele ale Domnului.
Ce vrei sa spui ca exista alte tipuri de preotzii si de slujiri? Spune ne si noua ca eu nu ma pricep, nu sunt decat un banal creshtin ortodox foarte slab practicant... deci nu emit pretentzii de adevar...:satisfied:
|