Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 27.04.2007, 16:45:00
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Ceea ce faci tu se numeste intoxicare...Ai deschis doua topic-uri pe aceeasi tema si dai copy/paste de pe alte site-uri. Am propus sa continuam disvcutia la un singur topic...de ce refuzi. Crezi ca daca "bombardezi" copy/paste peste tot nu o sa se mai vada ce scriu cei care nu sunt de acord cu tine?
Nu e intoxicare deloc.Am postat articolele respective ca sa arat ca marii duhovnici ai Romaniei (P Iustin Parvu,P Teofil de asemenea il sustine pe P Daniel si pe maicute-a zis la o conferinta ca ar fi bine sa ne rugam pt ei-,P Arsenie Papacioc),P Calciu,P Savatie ,P Proclu sunt alaturi de P Daniel si de maicute,de asemenea cred ca toti calugarii si maicutele ii sustin.

De aceea cred ca noi credinciosii mireni care ii respectam pe marii duhovnici,ii apreciem si le urmam sfatul ar trebui sa tinem cont de atitudinea lor, de ideile lor pt ca ei sunt aproape de Dumnezeu,de Iisus Hristos si deci de Adevar.

In schimb tu,desi te consideri crestin totusi te iei de P Calciu,de P Savatie.Ma mir ca nu te iei si de P Iustin.

Oricum cred ca atitudinea ta ecumenista (ai zis ca esti pro-ecumenism) te face sa privesti in acest fel lucrurile.Trebuie sa tii cont ca toti duhovnicii mari si toti Sfintii au fost si sunt impotriva ereziei ecumeniste.
Ti-am si expus motivele pentru care nu sunt de acord cu pr.Calciu si Savatie.
Primul - in opinia mea - are motive suficiente sa dea in sinodul BOR, mai ales ca nu il doare pentru ca elk apartine de Biserica Rusa....cu care, cred ca stii, avem inca "meciuri" pe tema mitopoliilor din R Moldova....

Savatie...ti-am spus ca il apreciez ca scriitor, in rest nu sunt dea cord cu el.

Am dreptul la o opinie, nu. Nu pot sa accept tot ce spun anumiti preoti numai pentru ca lumea spune ca ei sunt "mari duhovnici".

In principiu sunt de cord cu multe dintrea firmatiile celor mentionati de tine (inclusiv Calciu si Savatie) dar, personal, consider ca gresesc in modul de abordare a problemei Tanacu.

Nu vad legatura cu atitudinea mea proecumenista, asa cum amintesti tu...

Ca veni vorba...azi a fost o conferinta la care reprezentantii BOR (intre care un episcop) au afirmat ca ierarhii BOR sunt de acord cu continuarea dialogului interreligios pentru un ecumenism activ...adica combaterea problemelor COMUNE (saracie, somaj, migratie ilegala, acces la educatie)....

Nu vad ce e rau in asta. Nimeni nu a amintit ceva de invatatura de credinta....