View Single Post
Vechi 26.05.2010, 12:48:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu alegeti sa fiti nasi unora care nu vor sa auda de Biserica ori sunt prea indiferenti fata de cele sfinte.
Din aceasta se pot naste multe tulburari si mahniri, cand nasii vor sa ii ajute duhovniceste, iar ei nu vor sa faca nimic din cele bune.

Nasii sunt parinti duhovnicesti.
Ei trebuie sa fie intariti in viata cea intru Hristos, spre a ajuta pe cei tineri sa treaca peste toate ispitele si incercarile Casatoriei.

Nasii nu sunt duhovnici, ci numai sfatuitori calzi. Duhovnicul este cel care hotaraste, ingrijeste, taie si tamaduieste neputintele celor doi tineri. Insa nasii sunt aceia care au mai multa vreme sa stea cu cei tineri decat duhovnicul lor. La duhovnic merg pentru Spovedanie, in vreme ce la nasi ei pot merge oridecate ori s'ar ivi vreo neintelegere sau dilema in viata de familie.

Nasii trebuie sa nu fie partinitori, cu unul ori cu altul, ci drept judecatori in toate.
Ei trebuie sa urmareasca unitatea celor doi, fiind sfatuitori, iar nu judecatori. In nici un caz sa nu faca pe "autoritarii" sau "superiorii".

Nasul meu imi este si duhovnic, asa ca eu am scapt de anumite griji.
Sfaturile si cuvintele de folos vin dintr'un singur loc.

Last edited by windorin; 26.05.2010 at 12:52:31.
Reply With Quote