View Single Post
Vechi 26.05.2010, 15:07:45
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Noi i-am dat bomboanele mamei mele, care habar n-avea ce rol au, asa ca le-a tinut. Dupa ce s-a cantat Isaie dantuieste parintele s-a oprit si a spus ca responsabilul cu bomboanele a ratat momentul. Pe mine nu m-au deranjat atat de mult obiceiurile care au farmecul lor, mai ales daca ne le dai o importanta exagerata, ci "obligatia" in Biserica de a poza... ca na... eram mireasa, trebuia sa dau bine pe aparat. Dar cu acordul mirelui meu mai mult am ignorat fotograful si am ascultat minunatie de slujba ... era prima data cand participam la Taina Cununiei de cand m-am nascut iar in Biserica Ortodoxa. Ce rugaciuni frumoase!!! Ce frumos ar fi sa fie si ascultate, sa se ia aminte la minunea care se intampla acolo! Ca e o minune... face Doamne din doi unul, se pogoara Duhul Sfant si ii transforma pe cei doi in sot si sotie, in acelasi trup! Si ii astepta, tot asa, de manuta, in Imparatia Lui, sa isi reia cununile. Prea frumos!
Poate de asta au si aparut aceste obiceiuri, din lipsa de intelegere a slujbei, din dorinta de a adauga ceva sa nu se plictiseasca... la ce sa mai arunci cu bomboane orice or fi inchipuid ele cand preotul Il cheama pe Insusi Dumnezeu sa binecuvanteze familia??? Mda... pentru cine e plictisit de "Doamne miluieste" o intrerupere de genul e asteptata si binevenita...