of..
nu mai sophia.. of, m-am inhamat fara sa ma doara capul ce-i drept.. acum imi pare rau.. a tine mintea in iad inseamna sa zici asa" curand voi muri si ma voi salaslui in focul cel vesnic si in intunericul intunericului caci asta merit pentru pacatele mele si sunt nevrednic sa fiu miluit.. asta pe de-o parte.. iar alta.. sa iesi din boschet, sa arunci frunza si sa iesi spre Dumnezeu infruntand iadul care acum ne desparte de El ca si foc curatitor.. sa traversezi acest foc, sa te curatesti in el fara sa deznadajduiesti atunci cand intri in el.. mai lesnicios eu nu pot sa explic pe scurt.. alta este sa rabzi ispita si sa nu fugi din ea ,sa o accepti si sa o primesti, sa te lasi rastignit(a) adica.. Sfantului Siluan( da de ce nu citesti cartea?se cheama intre iadul deznadejdii si iadul smereniei)Sfantul Siluan, in chilie ii aparusera dracii caci a primit o vedenie de la diavol in timpul liturghiei si s-a mandrit in sinea lui..15 ani a durat starea asta, noapte de noapte pana cand nemaiputand rabda l-a implorat pe Dumnezeu sa-l Jute sa-si curateasca mintea ca sa se roage curat si sa plece demonii care sunt si-n mintile noastre prezenti sub forma de ganduri.. nu e secunda sa nu treaca prin mintile noastre un drac cu o oferta.. in fine Mantuitorul i-a spus ca cei mandri sufera pururea din cauza dracilor .. Sfantul a intrebat ce sa faca sa se smereasca asadar? raspunsul? "tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" adica daca vrei sa te curatesti rabda pedeapsa de acum.. foloseste flacarile iadului si arunca-te in ele ca sa te curatesti.. cei trei tineri aruncati in cuptorul de foc l-au perceput ca pe o racoare dar scriptura arata clar ca ei au gandit ca merita acest chin.. faca-se voia Domnului ca asta meritam.. au tinut mintea in iad si... nu au deznadajduit.. iar eu am spus altceva,in timpul rugaciunii daca iti bombardezi mintea cu osandirea de sine nu cu gandirea la lucruri rele ci la pacatosenia ta adica,se intampla niste "Evenimente" supra firesti.. se vadeste lupta, diavolii sunt nevoiti sa plece din inima si plecarea lor are niste simptome.. asta ma interesa.. cineva care le are.. parintele meu duhovnic nu le are si am incercat si eu marea cu degetul dar acum imi pare rau.. e multa bezna si pe aici.. dar totusi nu deznadajduiesc..
Doamne ajuta
|