Citat:
Fals. Cand atacau turcii o stat Stefan cel Mare cu mainile in san ? Nu, a purces la taiat si zdrobit capete. Si a ajuns Sfant!
Cand veneau arabii o stat Vlad Tepes si s-o uitat cum distrugeau dreapta-credinta si puneau turban la fiecare pe cap? Nu, i-a rupt si i-a tras in teapa pe toti. Mai avem asemenea conducatori? Vai de capul nostru...
|
Problema e ca Stefan a zdrobit si ceva capete de moldoveni, fara prea mult timp pierdut pentru vreun proces echitabil, si asta e o caracteristica a unui sfant ortodox? Sa mai vorbim si de numeroasele relatii extraconjugale, devenite legendare? Nu o zic eu, ci cronicarii.
Daca ai citi si alta istorie in afara celei intoxicate de nationalism, ai afla ca cei pe care ii mentionezi mai sus nu au luptat pentru ortodoxie, ci pentru posibilitatea de a negocia conditii mai bune de vasalitate cu Poarta. Pentru ca da, in Europa feudala, conditia de vasalitate era realitatea. Daca crezi ca e vorba de independenta, te inseli, pentru ca acest concept, asa cum il stim acum, a aparut abia pe sa sfarsitul veacului 18, si a durat ceva pana cand a ajuns si la noi, in Est.
In plus, ia zi, daca Tepes era atat de ortodox, cum de s-a convertit la catolicism? Nu era mucenicia o cale mai onorabila?
Citat:
dar nu putem sa nu infieram pacatul sau boala ca sa raspund si lui konijiro..
|
Tocmai, ca nu mi-ai raspuns. Reiau:
1. Daca legea lui dumnezeu e mai presus de orice, cum iti permiti sa o aplici selectiv?
2. Daca esti ND este o organizatie nationalista si patriota, cum de nu va vad in strada decat cand e vorba de homosexuali? Unde erati cand tara era devalizata de politicieni, in ultimii 3 ani? Intr-un mod cat se poate de evident?
Citat:
Exista un plan pregatit pentru zilele acestea, prezentat in Apocalipsa. Nimeni nu va putea opri aceasta profetie. Societatea va deveni din ce in ce mai rea, din ce in ce mai degradata. Putem eventual sa intarziem aceasta transformare daca ducem un Crestinism de rezistenta, daca purcedem pe calea muceniciei si a martirajului pentru Hristos.
|
Spune-mi, te rog, am intrebat si alti crestini, si raspunsurile au fost vagi: de ce iti e teama de Apocalipsa? Nu reprezinta revenire lui Isus pe Pamant? Momentul cand toti satanistii, ateii, masonii si, ma rog, toti aia care nu iti plac tie vor fi aruncati in iad si tu si restul crestinilor veti ajunge direct in Rai? Deci de ce e ideea Apocalipsei ceva ce trebuie amanat? Daca eram crestin, si eram convins ca ceea ce fac si cred e bine, eram bucuros sa aud ca vine.