Citat:
În prealabil postat de citystar
nu inteleg, Dumenzeu este atotputernic, El stie dinainte daca omul incercat va face fata sau nu, adica isi va pierde sau nu credinta dupa incercari. Totusi de ce ne incearca ? Adica El nu stie cum vom reactiona noi ?
Unii de pe acest forum mi-au zis ca Dumnezeu nu te incearca niciodata, ca nenorocirile vin de la diavol. Pe cine sa cred ?
|
Parintele Arsenie Boca ii indemna pe multi cei suferinzi sa spuna: "Asa-mi trebuie".
Suntem oare atat de curati sa spunem: "de ce Doamne, ce am facut, urmez legile Tale si fac milostenie si nu ies din cuvantul Tau, de ce imi trimiti suferinta asta?" Si chiar de am fi atat de curati, insasi spunand aceasta ne-am pierdut toata rasplata, am cazut imediat. Dumnezeu este oare nedrept? Pai cum atunci, daca tu urmezi legile Lui, inclusiv crezi ca El este drept pt ca El o spune, inseamna ca exact in aceasta clipa tu nu mai urmezi Lui. (ca si fiul casei, din pilda Fiului risipitor).
Atunci, daca avem atatea pacate, nu este oare drept sa acceptam si urmarile lor? Dar cred cu tarie ca fara mila lui Dumnezeu, oricate suferinte am avea nu ne-am curati pacatele. Iar daca am trai mai mult, am adauga si mai multe pacate.
Daca noi suferim datorita pacatelor noastre, oare atunci cand facem pacatele cine se bucura, cu cine suntem, pe cine slavim, pe Dumnezeu sau... Deci suferintele de la cine vin? Tatal ceresc ne-a dat libertate, asa ca putem alege, El ingaduie diavolului ce sa faca cu noi [daca noi alegem asta!!].
Daca ma doare maseaua ingrozitor, cum ar suna: "Slava Tie Doamne, slava Tie ! Slavit sa fii in veac pentru ca imi dai in viata asta sa-mi ispasesc pacatele, ca sa nu se socoteasca la judecata Ta". Dar daca alegem alta cale ne adunam mai multe pacate, si mai bine ar fi pentru noi daca nu am avea gura atunci.
Slab sunt si nu vad voia Lui si nu inteleg nimic din ce se intampla cu mine si in jurul meu, DAR Dumnezeu stie si asta si pentru binele nostru lucreaza. Oameni buni, faceti binele! Nu binele vostru, ci binele lui Dumnezeu ! De ce oare nu vad voia Lui? Oare El nu-mi arata? Ohoho, si inca cum, dar asa de intunecat mai sunt incat Lumina Lui ma orbeste si inchid ochii si nu o accept.
Doamne ajuta!
Ionut