În prealabil postat de costache marilena
Sigur ca in biserica vin, si vin multe fete si femei cuviincioase. Dar exemplele negative, cum le spui tu, de fapt nu sunt ele in sine negative ci efectul produs este negativ. Si dupa putinta noastra ar trebui ca macar cand suntem in biserica "toata grija cea lumeasca sa o
lepadam". Si eu as putea-o lepada daca n-as vedea ce bine s-a coafat doamna din stanga...( si eu ce par rar am...)sau daca n-as simti ce parfum de firma are fata din dreapta,oare cum ii zice? l-o fi luat de la dutty free, o fi fost scump? sau poate tamaia
miroase asa? Sau "ce rochie sexi, Doamne! de maine ma apuc de cura de slbire, nu mai mananc..."
Daca au femeile ispite??? O, si inca cate! Pai ce barbat e duhovnicul meu! mori, nu alta! Dar E PREOT! SI ma trasneste Dumnezeu pe loc daca dau voie imaginatiei s-o ia razna! Nici nu-mi ridic privirea spre dansul. Barbati, mireni frumosi? Sute si mii! Si ii admir dar reactia mea si cred ca a majoritatii femeilor este pe moment de admiratie. Ca sa ne "infierbantam", sa ne "smintim" noi avem nevoie de ceva mai mult. Nu ne este suficienta doar imaginea atragatoare, noua ne terbuie muuuuult mai mult sa cadem in ispita! Iar puterea noastra de stapanire este mai mare.
De fapt suntem noi suntem "ombiloco del mundo". Din pricina femeilor s-au iscat scandaluri, lupte, razbaoie, mai mari sau mai mici. Si sa sti de la mine, daca stam in umbra, tacute si discrete n-ar trebui sa ne suparam. Astfel suntem scutite de multime de neplaceri si ne da o nota de noblete, finete, eleganta mai seducatore decat orice gateli. O astfel de femeie este mai protejata de neplaceri. Nu este agatata de oricine si este privita cum mult mai mult respect decat o alta, plina de ea, desteapta nevoie mare, guresa si sfatoasa.
Tu nu vrei sa fi socotita o papusa fara minte, fara suflet si sa fie pusa la colt grosolan imbracata, umila si smerita. Foarte bine, fi cum vrei, iesi in fata, cere-ti drepturile, fi "barbata"!. E alegerea ta. Si in ziua de azi nu-ti intezice nimeni , dupa cum se vede, nici preotii emancipati, doctori in teologie.Ai fi chiar "trandy". Genul acesta de religiozitate futurista o fi pe placul multora. Treaba lor...
De fapt in cealalta postare vorbeam de locul femeii in Biserica. Aici am spus cate ceva despre atitudinea pe care, in opinia mea, ar trebui s-o avem in societate. Dar subliniez, este parerea mea. Nu este nevoie sa te revolti. Eu am acelasi respect pentru orice femeie. In ochii mei este surata mea draga si faptura lui Dumnezeu. O iubesc oricum ar fi: virtuoasa sau pacatoasa pentru ca, si pentru pacatoasa de mine si pentru ea de-o potriva s-a jertfit Hristos.
|