Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 27.05.2010, 00:14:54
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu, nu trebuie schimbata, pentru ca si noi am gresi schimbind-o, dar trebuie trecuta printr-o sita fina a confirmarilor si verificarilor alegind ceea ce este de folos...in timp si cu multa rabdare.( deoarece sub considerentul ca in fata acestor invataturi NU SE SUFLA... s-au strecurat, cu tot felul de scopuri MICI, multe manipulari si alte lucruri fara folos.
Ca urmare spusele lui Pavel : "Totul este permis insa nu totul este de folos", se potriveste si in invataturile bisericii
Si eu imi aduc aminte de cautarile mele. Sfantul Ioan Damaschin in Dogmatica sa, cu privire la aceasta Taina m-a smerit. La intrebarea - Si cum se prefac Darurile? raspunde - multumeste-te sa afli ca prin Duhul Sfant. Acest raspuns simplu mi-a dat de inteles ca daca viata mea nu este duhovniceasca voi trai mereu in incertitudine, insa daca "progresul" meu este unul duhovnicesc atunci incertitudinea va fi inlaturata de Duhul. Cu siguranta ca aspectul duhovnicesc ne lipseste multora, de aceea voi acorda credibilitate celor cu viata duhovniceasca.
Reply With Quote