View Single Post
Vechi 27.05.2010, 00:49:03
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

220. Blestemul de la Noul Ierusalim - Pucioasa

Arhiereul Irineu s-a delimitat de pucioși abia în ianuarie 1993, în momentul când ceilalți arhierei din Sinod i-au deschis ochii, arătându-i că simpla încălcare a canoanelor (pe care el o recunoștea, dar o justifica mereu dintr-o perspectivă imaginară – motivația reclamată fiind o presupusă “necesitate”) scosese oricum din legalitate orice imixtiune anterioară a sa în afacerile interne ale pucioșilor. Până atunci însă, el era orbit de entuziasm și devotament față de niște oameni care aveau, într-adevăr, o aparență de sfințenie extrem de convingătoare, și care pretindeau că vorbesc din dreptul lui Dumnezeu. Irineu ajusese cu devotamentul față de liderii pucioși atât de departe, încât era dispus mai degrabă să fie caterisit de Sinod, decât să renunțe la a-i sprijini în tot ceea ce vor ei. Până la urmă însă, cumințenia nativă și smerenia acestui tânăr ierarh au biruit incantațiile cu care pucioșii îi amețeau cugetul. A ales umilința și ascultarea, lăsându-l pe Dumnezeu să dezvăluie adevărul, odată cu trecerea timpului. Ceea ce s-a și întâmplat, căci liderii pucioși, după ce au văzut că au pierdut partida, au renunțat la lucrătura tainică, subterană, și au trecut la atacurile la vedere la adresa Bisericii, dezvăluindu-și treptat toate ereziile lor ascunse. Partea nostimă este că, odată cu trecerea timpului, Irineu a fost șocat să descopere, observându-i în taină și de la distanță pe pucioși, ce traiectorie absolut halucinantă au luat cu escaladarea ereziilor, imediat ce el i-a părăsit. Probabil că abia atunci a realizat dimensiunile catastrofale ale amăgirii în care fusese târât în anii ’90.

Există însă și o scădere (încă reparabilă) în actul de delimitare al lui Irineu din ianuarie 1993. Este adevărat că el a ales cu convingere să se dezică definitiv de pucioși și să nu mai “facă act de prezență” în spațiul lor de desfășurare. Este adevărat că a făcut-o cu sinceritate, căci nu și-a încălcat vreodată această făgăduință făcută atunci în fața Sinodului. A rămas însă nereparat un rău care a făcut ca biserica sfințită de el în 1991 să rămână pentru totdeauna un areal închis, destinat exclusiv uzului privat al pucioșilor fundamentaliști. Este vorba de blestemul lăsat în acel “hrisov” care a fost îngopat la temelia bisericii. Blestemul leagă (cităm) “pe oricine ar cuteza să calce în acest loc sfânt fără a ține strict rânduiala arătată în acest nou legământ”. Or, despre acest hrisov, care fusese alcătuit de către și după placul liderilor pucioși, Irineu s-a pronunțat clar, recunoscând cu sinceritate că a greșit atunci când l-a girat, deoarece (cităm) “nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare”. În plus, noul “legământ” de la Pucioasa conține implicit toate ereziile adunate în colecția de predici ale liderilor pucioși și botezată de ei “Cuvântul lui Dumnezeu”. El le conține nu numai pe cele anterioare, ci și pe cele ulterioare proferării blestemului, căci ideologia pucioșilor este un tot unitar. Dacă extragem la întâmplare doar două dintre aceste erezii:

1. “Dumnezeu S-a hotărât ca nici un copil să nu se mai zămislească”, și
2. “Opresc căsătoria!” (ambele publicate în Cuvântul Pucios, din data de 4 decembrie 1975) , concluzionăm că în veci de veci nu vor mai putea călca în acest locaș creștinii care s-au căsătorit sau au făcut copii după anul 1991, anul în care s-a instituit “Blestemul de la Pucioasa”, decât cu riscul de a fi pedepsiți aspru, în virtutea acestui blestem. Din perspectiva BOR, acest lucru este incorect și inadmisibil, căci ar echivala cu recunoașterea faptului că pucioșii au dreptate când afirmă că taina Căsătoriei (una dintre cele 7 Taine ale Bisericii), precum și nașterea de prunci (una din legile fundamentale ale firii) au fost desființate “de către Dumnezeu”.

Faptul că această scăpare nu este de neglijat îl demonstreză însăși atitudinea extremiștilor pucioși. Ei au speculat fiecare întâmplare nefericită care s-a întâmplat în viața unor persoane care, imediat după 1991, au mai trecut totuși pragul bisericii de la Glodeni (până când liderii pucioși au pus interdicție totală pentru persoanele “din afară”) pretinzând că respectivele întâmplări (accidente, boli, infirmități sau chiar moartea) sunt consecințele directe ale blestemului lui Irineu. În acest fel s-a alimentat și chiar s-a exacerbat printre adepții pucioși psihoza că la Glodeni guvernează legi aspre, lăsate de un Dumnezeu necruțător, căruia trebuie să I te supui necondiționat, nu neapărat din dragoste, dar mai ales din frică.

Blestemul este o preocupare de căpătâi a pucioșilor. Ei au blestemat băuturile îmbătătoare, i-au blestemat pe cei care lucrează în intervalul de sâmbătă seara până luni dimineața, au blestemat veacul acesta, purtările necuviincioase și tot ce este necurat pe pământ. Au ajuns însă să se încurce în propriile lor minciuni,atunci când fabulează despre blestem.
O contrazicere stupefiantă a pucioșilor pretinde Hristosul Pucios ba a cutreierat pământul în lung și în lat, blestemând tot ce este întinat, ba că a făcut același lucru, dar nu a blestemat nimic, și nici praful de pe picioare nu și l-a scuturat:

“Eu sunt Alfa și Omega. Am colindat pământul în lung și în lat, cu tot ce este curat, iar ce este întinat, am blestemat. Eu sunt Domnul în chip curat. Umblu pe pământ și Mă întâlnesc cu omul și nu Mă vede. Nu Mă arăt, pentru că nu crede. Eu sunt Alfa și Omega, cu numele de Iisus.” (citat după Cuvântul Pucios din 19 februarie 1975)

“…Pe unde am cutreierat pământul în lung și în lat nu am lăsat semne, nu am blestemat, nu am scuturat praful de pe picioare ca să rămână în durere mare, pentru că așa a spus Tatăl, să las neghina cu grâul până la sfârșit. Dar a sosit ziua și a neghinei, și a grâului, să fie puse fiecare în al său hambar. ” (citat după Cuvântul Pucios din 23 februarie 1978.)

Și când te gândești că aceste afirmații care se bat cap în cap sunt despărțite doar de trei ani! Pentru că se contrazic grosolan, de la mână pân’la gură, înseamnă că cel puțin una e mincinoasă, deci sunt creația unui mincinos. Pentru că sunt creația unui mincinos, înseamnă că amândouă vin cu un mesaj mincinos din partea unui hristos mincinos, care spune oricui îl ascultă: “Eu sunt Cuvântul, Eu sunt Alfa și Omega care am blestemat peste tot pe unde am trecut”.