Aici fiecare cu parerea proprie.
Sunt femei care sunt obisnuite ca tot timpul sa fie aranjate, parfumate, dichisite, chiar si cand ies sa duca gunoiul, daramite cand ies pe strada. Mie una mi se pare un lucru bun atata timp cat nu se ajunge la limita vulgaritatii.
O femeie cu parul ingrijit, parfumata discret, imbracata decent, ingrijita din toate punctele de vedere care se straduie sa-si ingrijeasca si sufletul, nu cred ca este neplacuta Domnului.
Neplacuti sunt aceia ce privesc cu ochii lacomi ,plini de patimi.
Neplacute sunt acelea ce pline de invidie privesc in stanga si in dreapta la femeile mai aranjate ca ele.
Ce importanta are daca o femeie este mult mai atragatoare ca restul femeilor dintr-o biserica?
Toti intram in sfanta biserica cu un singur gand: sa ne rugam, sa vorbim cu Dumnezeu, sa ascultam sfintele slujbe, sa fim mai aproape de Dumnezeu.
Cei/cele ce din fire sunt mai "pofticiosi", respectiv invidioase sa faca un efort si cel putin in biserica sa-si stapaneasca aceste patimi.
Eu cand sunt in biserica nici nu vad lumea din jurul meu.
Adica vad... si totusi ...
Niciodata nu am fost ispitita in biserica de vreo femeie cu mai stiu eu ce coafura, cu batic sau fara, parfumata scump sau ieftin sau de vreun barbat cu muschi, aratos sau cu fundul nu stiu cum.
Ba mint(sa ma ierte Dumnezeu

), o singura data am fost ispitita, eram in biserica Zlatari si asteptand la rand sa ma rog la moastele Sfantului Ciprian am vazut o doamna strident machiata si imediat in gandul meu am judecat-o.
Dar in acelasi timp m-am intrebat: cu ce sunt eu mai buna decat ea?
Poate ca in timp ce eu o judecam, ea se ruga din tot sufletul si era mai aproape de Dumnezeu...iar eu foarte departe de Domnul ,cu gandurile mele.
Poate ca acea persoana avea sufletul mult mai curat ca sufletul meu.
Nu machiajul, nu parfumul, nu cocul elegant, nu pantalonul, nu tocurile de 10cm spun totul despre SUFLETUL unei persoane.
Ce folos daca te imbraci cu fusta pana-n pamant si batic in cap, iei o fata posomorata ca sa nu ispitesti barbatii iar sufletul ti-e macinat de invidie, si incepi si judeci fiecare femeie ce iese din tiparele tale si ale bisericii in privinta aspectului?
Nu stie nimeni ce suflet poate avea. Nici chiar preotul.