View Single Post
  #465  
Vechi 27.05.2010, 05:10:47
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce rost are sa-ti arat vreo statistica daca tot spui ca e falsa? Conspiratia mondiala nu doreste sa se afle ca Romania e un cuib de fericire?
Stai că asta cu conspirația și fericirea României nu am înțeles ce vrei să spui.
Statistică pe tema propusă cred că nu poți găsi. Dar dacă fabrici vreuna dă-o ca să ne amuzăm.
Dar pentru că îți plac statisticile am să-ți dau eu una de la Sfântul Nicolae Velimirovici

Dr.R.I.A
Știința și ateii
(Apendice)

Cu câțiva ani în urmă, la o conferință în Londra, un ateu încerca să dovedească faptul că majoritatea savanților nu cred în Dumnezeu. Aceasta l-a jignit și l-a supărat adânc pe profesorul și savantul Tabroom, care a declarat îndată că este vorba de o minciună și o calomnie la adresa savanților, hotârând să dovedească și prin fapte adevărul spuselor sale. Cu hotărârea și tenacitatea înnăscute rasei engleze, el și-a asumat dificila sarcină de a vedea ce cred savanții despre Dumnezeu. În acest scop a trimis numeroase scrisori membrilor comunității științifice din Europa și America, punandu-le două întrebări simple și clare: Dacă cred în Dumnezeu și dacă știu vreun savant care nu crede în Dumnezeu.
Și au venit răspunsuri din toate țările- răspunsuri simple și limpezi, toate asemănătoare între ele: savanții declarau că ei cred în Dumnezeu și că dogmele creștine fundamentale nu contrazic descoperirile științei moderne.
Din numeroasele scrisori primite, Tabroom a făcut o carte.
Un botanist scria: Cu ajutorul microscopului L-am văzut pe Dumnezeu și mă minunez și mă bucur de înțelepciunea Creatorului.
Alt savant scria: Puțina știință îndepărtează de Dumnezeu și multa știință îl întoarce pe om la Dumnezeu.
Această din urmă declarație este cu atât mai interesantă cu cât este absolut similară unei cugetări a Sfântului Vasile cel Mare(+379).
Ateii și oamenii slabi la capitolul gândire fac din știință (din care nici nu cunosc nimic cum trebuie)un fel de credință, iar din natură o divinitate anonimă. Ei afirmă că totul trebuie pus pe seama naturii și că natura a creat toate. Asta înseamnă că natura a creat timpul și curgerea timpului, spațiul, lumina, aerul, apa, mișcarea, pământul, stelele, întunericul, plantele, animalele și omul.
Bine, dar noi numim toate astea natură și ne întrebăm cine le-a creat! Cum poate natura să se creeze singură, sau cum poate fi divizată ideea de natură în natură care a creat și natură creată?
Prin natura sa, soarele dă lumină și căldură. De unde are el darul de a lumina astrii și oamenii, păsările și celelalte animale, plantele și aerul? El e izvorul drag al întregii vieți, izvor de mare har nesecat, fără de care nu poate trăi nimeni. Cine l-a învățat, mai bine zis cine l-a făcut să lumineze? Cumva natura? Dacă natura, ajungem la concluzia inevitabilă că o natură în care nu era nici soare, nici lumină a creat o natură în care este și soare și lumină- însă lucrul acesta este cu neputință. Natura în care nu este lumină nu este natură, nici nu a existat așa ceva vreodată.
Egoismul și trufia omenească s-au cicnit și în vechime de lucrurile lui Dumnezeu.
În vremea când Pitagora studia superstițiile egiptene și indiene, la intelectualii greci domina ideea că totul a fost creat din întâmplare și că totul are loc în lume la voia întâmplării. În această rătăcire credea, înainte de a se pocăi și Sfântul Efrem Sirul(+378). Dacă vom sta să ne gândim puțin, vom vedea lesne că întâmplarea este un idol mintal asemănător și înrudit naturii care a creat totul.
Faptul că savanții și-au declarat credința în Dumnezeu este mărturisirea sufletului lor, nu decurge din experiența științei lor. Știinta nici nu are ca obiect să stabilească principiile și argumentarea credinței în Dumnezeu. Savanții se folosesc de simțuri, de calcul și rațiune și sunt complet limitați la natura vizibilă. De-ar exista un milion de savanți și de-ar cerceta orice vor, nu vor descoperi nici o urmă a împărăției lui Dumnezeu- și ce valoare are credința în Dumnezeu fără nădejdea împărăției lui Dumnezeu?
Credința are propria sa știință. Această știință a fost expusă de Hristos, repetată și întărită de apostoli și de mucenici și de Părinții și Sfinții Bisericii. Ea e în strictă legătură cu Sfintele Taine(preoția, pocăința, euharistia s.a.m.d). Ea e în strictă legătură și cu înnoirea duhovnicească, înnoire care este un mare har al lui Dumnezeu și constă în păstrarea curăției trupești și sufletești și în practicarea virtuților. Cea dintâi virtute este smerenia: creștinul trebuie să se socoată un nimic viu, să slujească aproapelui cu osârdie și fără fățărnicie, să se smerească, să rabde, să nu se mândrească- fiindcă cine se smerește este înălțat de Dumnezeu; cine se învinovățește este îndreptățit de Dumnezeu; cine nu crede în sine este înțeleptit de Dumnezeu. Precum se vede, aceste gânduri nu au mai nimic în comun cu gândurile savanților despre credință.
Ateii ar dori ca spre confirmarea gândirii lor să aibă măcar una dintre realizările sănătoase ale muncii omului- adică prin ceva bun și binecunoscut să confirme ceea ce este rău și fatal, ca prin știință și prin savanți să sprijine gândurile lor întunecate. Decât să facă apel la rațiune, mai bine ar fi pentru ei să-și întărească credința prin faptele lor și să spună loruși și altora: Noi nu credem în Dumnezeu și prin faptele și gândurile noastre nu ținem seama de El, iar pe cel ce ne pomenește acest nume îl urâm. Și îi urâm pe cei ce țin seama de voia lui Dumnezeu.
Așadar, între știință și ateism depărtarea este nemăsurat de mare.[/COLOR]
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu inteleg ce nu ti-e clar in ceea ce am spus, anume ca ateismul nu are vreo doctrina?
păi tocmai asta e problema că nu poate da răspuns la ce este mai important pentru om și pentru viața lui. Nu vezi că de fapt îmi tot susții argumentele, parcă mai clare prin contraargumentele tale?
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cred ca nu ti-e clar ceea ce inseamna stiinta.
Folosirea qi-ului in acupunctura e ca si cum am folosi din nou eterul pentru a explica relativitatea. La fel si cu teologia in stiinta.
dar dacă ar fi ceva real natural în qi nu ar conta explicația științifică sau termenii, ca și cum ai traduce într-o limbă străină, ci însăși existența lui și s-ar găsi. dar este tocmai o putere demonică ce nu poate fi susținută sau explicată științific deoarece cele care le-ai citat mai demult medicina ori le contrazice ca inexistente - punctele de inserție a acelor (plexurile vasculare sau nervoase sau limfatice) neexistând nimic anatomic - iar celelalte descrise de tine sunt reale dar dăunătoare nu vindecătoare după cum spun oamenii de știință pe care de altfel și eu îi iubesc ca și tine dar altfel, cu o altă măsură. o să revin despre aceste mecanisme pe care le-ai enumerat dar care de fapt sunt nocive la capitolul acupunctură
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
N-as avea nimic impotriva, dar ceva imi spune ca avem pareri diferite despre ceea ce inseamna mintea.
aici chiar te rog nu fugi ca de obicei de răspuns ci demonstrează-mi că ai minte sau măcar că există minte în general, cu toate amănuntele de diferență pe care tu le consideri că le avem cu privire la conceptul de minte
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te-am rugat sa imi indici un experiment reproductibil realizat sau posibil de realizat care sa identifice cartea ca fiind stiintifica.
aș face-o cu toată dragostea că e plină de astfel de experimente dar n-am timp. îți spun numai că ia fiecare capitol al evoluționismului și creaționismului cu experimentele concrete descrise și îl analizează științific, filosofic, social, psihologic, politic și teologic. Este o carte foarte serioasă, total științifică și pe deasupra și ușor de citit. Ție, după cum te cunosc o să-ți placă foarte mult. Dezbate despre metodele de datare a vechimii planetei, geologie, biologie, paleontologie, fizică etc. Dacă nu ai bani să ți-o cumperi dă-mi adresa pe mesaje private și ți-o trimit eu. Că eu nu te ironizez când zic că te iubesc. Știu eu că tu râzi de lucrurile astea și n-am ce-ți face cu dragostea până nu vii la Hristos, dar eu tot de iubesc chiar dacă nu mă crezi nici cât negru sub unghii.
îți dau linkul de unde poți comanda cartea.
http://www.sophia.ro/Cartea-Facerii-...arte-ro-51.htm
Există și filme care demonstrează cu chimiști fost evoluționiști care au văzut că nu se poate face trecerea la coacervate, deci e imposibilă evoluția. și filme de biologie moleculară care demonstrează evoluționismul imposibil deoarece motorașul cu codița unei bacterii nu putea apărea prin evoluție deoarece fiecare bucățică care ar fi apărut era un element de selecție nefolositor care ar fi făcut posesorul să piară fiind încurcat. Trebuia codița cu motorașul să apară creat deodată. la fel și cu industria adn etc etc etc
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Bine, ce pot sa mai zic, boli cit mai lungi si mai grele
Bogdaproste dar să ști că tot te iubesc.
__________________
1Ioan 4:1
Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.


SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 27.05.2010 at 05:13:56.
Reply With Quote