Ce stiu e ca indreptarul de spovedanie critica lucrurile acestea (machiaj, parfum, gablonturi... scuze, bijuterii

) si duminica eu personal, prin prisma celor citite, consider ca e mai bine sa ma duc la cina Imparatului *fara*. Altele s-or fi ducand cu pentru ca nu au citit indreptarul sau au citit si au interpretat relativ. Chiar ma uitam acum cateva zile si toate femeile si fetele aveau fusta lunga, basma, erau lipsite de orice impopotonare si m-am gandit ca uite ca parintele a reusit sa-si educe enoriasele in cele din urma.
Ingrijirea trupului se refera la a-l tine curat si sanatos. Deja o tusa de perfumme, un fixativ discret, o umbra de gloss tine de
vanitate, la care noi, femeile suntem experte. Putem sa ne mintim cat vrem, pot sa ne incurajeze barbatii cat vor, putem relativiza si justifica pana murim, asta este. Si efectiv nu vad de ce ar trebui sa isi puna cineva in valoare 'feminitatea' in prezenta ingerilor si a lui Hristos? E mai de valoare o lacrima scursa asa, diafan, din varful genei rimelate?
Si domnul Mihnea, rugati-va sotia ca dupa ce se coafeaza sa va spele dvs picioarele, ca sa vedeti cam ce parere o sa aiba despre chestia asta. Pentru ca eu cred ca tot ce nu putem face pentru aproapele, nu putem face nici pentru Rege. Sa se coafeze asa, ca pentru Liturghie, sa ia un lighean si sa arate putina dragoste agape picioarelor dvs, ca sunt tare curioasa de cum va decurge evenimentul. Sau vorbeati poate simbolic, dar in NT nu era doar simbolic si nici cand Hristos a spalat picioarele ucenicilor Sai nu a facut-o numai simbolic.
Ci si cat se poate de concret.