Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU
dar dacă ar fi ceva real natural în qi nu ar conta explicația științifică sau termenii, ca și cum ai traduce într-o limbă străină, ci însăși existența lui și s-ar găsi. dar este tocmai o putere demonică ce nu poate fi susținută sau explicată științific deoarece cele care le-ai citat mai demult medicina ori le contrazice ca inexistente - punctele de inserție a acelor (plexurile vasculare sau nervoase sau limfatice) neexistând nimic anatomic - iar celelalte descrise de tine sunt reale dar dăunătoare nu vindecătoare după cum spun oamenii de știință pe care de altfel și eu îi iubesc ca și tine dar altfel, cu o altă măsură. o să revin despre aceste mecanisme pe care le-ai enumerat dar care de fapt sunt nocive la capitolul acupunctură
|
Pai am spus eu cumva ca qi e ceva real? Chinezii, folosind observatia pe cadavre, au vazut ca omul insipra ceva, acel ceva merge in plamini, de acolo in singe, care e pompat apoi de inima in tot organismul. Inflamatiile apar acolo unde acest circuit e blocat si ei il deblocau cu ajutorul acelor.
Repet bazele stiintifice ale acupuncturii:
-intensificarea circulatiei sanguine, si se stie ca singele contine tot ce ii trebuie organismului pentru a se autovindeca
-stimulaea capacitatii organismului de a vindeca rani mai vechi prin inducerea de microtraume in zona afectata
-inducerea eliberarii de endorfine, norepinefrina sau encefalina (mult mai puternice decit morfina) prin stimularea directa a nervilor
-reducerea intensitatii durerii in bolile cronice prin influentarea circuitului serotoninei in singe
-relaxarea muschilor blocati
-stimularea producerii de oxitocina, ceea ce reduce stresul
Arata-mi te rog ce anume contrazice medicina ca fiind inexistente sau ca fiind nevindecatoare