View Single Post
Vechi 13.05.2006, 18:04:59
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Crestinismul autentic o buna perioada a fost aproape mort. Acum vad ca mai sunt oameni care incearca sa reinvie acel spirit. Crestinismul autentic nu tine de cult, in crestinismul initial nu exista o diferenta intre comunitatea laica si clerica, ci era doar comunitatea crestina. Nu erau pastori,preoti,traditii preluate din alte culturi, biserica-institutie, care zic eu a pastrat crestinismul, dar a distrus multe idealuri. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sustin nici un cult, nici ortodocsi, nici catolici, nici protestanti, nici neoprotestanti,nici stiu eu ce. Prefer sa fie crestinism si atat, fara denominatii care numai distrug comunitatea crestina. Biserica a facut cateva chestii bune nu zic ca nu, dar a si ucis ideea de cercetare, cu "Crede si nu cerceta". In schimb primii crestini cercetau intens cartile NT, deoarece credinta vine din suflet nu din ce zice popa. Crezi in ce intelegi si consideri tu ca este bun, nu in ce ti se spune. Inteleg ca sunt oameni comozi, sau care nu au destula pricepere, si pentru ei este mult mai bine sa urmeze doctrine gata stabilite, altfel se ajunge la mormoni si alte culturi deviate rau. Dar pentru cei ce pot gandi, este pacat sa nu gandeasca un pic.
Reply With Quote