Pe AngelicaKronera și Doriana, le întreb așa:
A cărui Duh sunteți voi?
Sau nu știți că cine va judeca pe fratele său va fi judecat din cuvintele sale, și din ele se va mântui sau se va pierde, căci cu ce măsură măsori și cu ce judecată judeci tot așa vei fi judecat:... sau poate n-ați citit nimic din Scriptură ca să pricepeți că toată scriptura spune : „Să nu judeci și să nu osândești pe Domnul și pe fratele Său... căci am venit ca să găsesc oaia pierdută de rătăcită ce e și nu ca să osândesc pe păcătos sau să pierd pe cineva pe care Tatăl îl va împinge la Mine... deci mergeți de învățați ce înseamnă :„Milă voiesc și nu jertfe”... sau nu știți că și Biserică spune că „nu vreau moartea păcătosului ci ca să se întoarcă și să fie viu” ... ” (ceva de genul ăsta ar fi zis Domnul că nu am memorie bună) Dar unde și cum să fie viu păcătosul care se întoarce dacă voi îi prigoniți pe proorocii trimiși cu îndreptare dăruită de sus și în loc să-i primiți îi loviți cu pietre zicând despre ei:
„sectă rea”, și vă credeți pe voi vrednici călcând poruncile în altar și învârtoșind inimile în biserică prin vrăjelile închipuirilor superstițioase ce apar în zațul cafelei lui tanti grijania pe care voi le credeți... ca să vă dați apoi pe mâna lui nenia de frica lui ispisisikaa ieșită din lesă și a eretelui de pe umărul drept trimis așa:
„șooo pe el”... ca să vă hrăniți și voi cu frica pentru bani așa ca nenia crezând că prosperă duhovnicește el și voi împreună cu el dacă strânge mereu păcate cu lăcomie și avariție și mulți peștișori scoși cu cârcârligul din Râu ca să aibă el hambarele pline și voi împreună cu el.
Deci a cărui Duh sunteți, a lui Dumnezeu sau a lui mamona omida cu progeniturile ei Anna și Caiafa, Iuda, Pilat sau alții asemenea lor? Căci Dragostea nu se bucură de nedreptate ci pururea Ea se bucură de Adevăr.
Și chiar nu vă mai doare oareoare
durerea Lui Dumnezeu?
V-ați închipuit buni și v-ați amăgit cu părerea bună de sine și trufindu-vă că voi sunteți „singur ortodoxia” ați căzut de la Adevăratul Dumnezeu, de la Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... Păi singur ortodoxia este Iisus Hristos, sfânta Treime împreună cu toți îngerii luminoși și cu toți sfinții... nu omul viclean și desfrânat așa ca un lup răpitor și furăcios dar iată că e îmbrăcat în haină de sfințișor cu cale poleită de bune intenții...
deci „Fiule rătăcit, întoarce-te și nu mai amăgi pe poBor!” căci căderea în mândrie te duce negreșit la fapte tot mai rele.
Eu m-am întors și mă întorc mereu... la Cuvântul lui Dumnezeu... iar voi n-aveți decât să faceți ce poftiți și ce vreți că până la urmă se va cunoaște după roade, căci faptele Credinței după roade le veți cunoaște, după roadele Ei.