Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 27.05.2010, 18:03:16
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Întrebarea dv inițială (postarea 178 de pe acest topic) cerea să vă dau exemple din NT prin care să înțelegem că oamenii sunt autorizați să judece moral fărădelegile altor oameni. V-am dat.

"Declaratia Sfintei Scripturi care arată că „mândria merge înaintea pieirii” (Prov.16:18) s-a adeverit și în cazul lui Anania și Safira. Pacatul lor a fost descoperit, a fost prezentat public, pedepsit imediat și condamnat de întreaga adunare (Fapte 5:3-11).

Sursa: http://www.misiune.ro/resurse-cresti...si-safira.html

Deci ce susțineți dv în fond ? Că tribunalele penale trebuie desființate ? Că Biserica nu se poate pronunța dacă o acțiune este sau nu conformă cu învățătura Domnului nostru ? Că pedeapsa cu moartea este intrinsec rea ? Formulați o alegație și vom putea continua dialogul, că altfel de rotim în cerc.
Cred ca doar Dumnezeu care a dat viata are dreptul de a lua viata unui om. Cred de asemenea ca modalitatea inchizitiei de a pedepsi este de-a dreptul diabolica si nu are nimic de-a face cu credinta in Dumnezeu, ci este scorneala unor minti bolnave. Imi pare rau ca aprobati asa ceva, sincer, mi se pare o aberatie sadica modul in care au ales sa pedepseasca pentru care nu gasesc nicio justificare, mai ales in numele unui Dumnezeu al dragostei. Dar poate ca in felul acesta, unii bolnavi mintal au vrut sa arate omului ce inseamna iadul, pentru a fi mai usor de controlat bietele turme si asuprite mai usor... Interese egoiste cred ca au fost la mijloc, nu dragostea de Dumnezeu si de semeni.