Nu cred ca singuratatea poate fi un motiv suficient de puternic pt a te sinucide. Un om trebuie sa stie sa se bucure de viata si atunci cand e singur, sa fie multumit de el si de ceea ce face. Din punctul meu de vedere sinuciderea este un act de lasitate. O lasitate 'suprema', ca sa zic asa. Nu cred ca motivele de suicid vin din afara, ci mai degraba din interior. Si in special oamenii care nu se cunosc deloc sau care sunt f confuzi in aceasta privinta, cei care au in minte un haos total, aceia sunt predispusi la acest pacat.
Bine, acuma acesta e un subiect f delicat. Au fost cazuri si cazuri. Cred ca cel mai plauzibil motiv este faptul nu-si mai gasesc sensul vietii, indiferent de natura acestuia. Si cred ca pt a da un sens vietii in primul rand trebuie sa crezi in ceva(in Dumnezeu sau in Allah sau in reincarnare si Buddha sau in tine sau in iubire etc). Iar apoi, al doilea lucru pe care (cred eu) ar trebui sa-l faci este sa incerci sa te cunosti, sa nu te vezi doar superficial.
Am incercat sa vorbesc la modul general, pt ca oamenii care se sinucid nu sunt toti ortodcsi sau toti atei.
|