Eu cred ca un om cand il cauta pe Dumnezeu nu se mai uita in jur si nu-l intereseaza nimic...
Cand ai probleme sufletesti te asazi in fata unei icoane si iti spui oful....
Sa nu uitam ca indiferent de statutul si mesreria pe care o detinem suntem oamenii....om=ispita,deci de cand ne zemeslim ne zemeslim din pacat....
"nimic din ceea ce imi este omenesc nu imi e strain mie"asta insemnad ca suntem supusi greseliilor...
Moise ia zis lui Dumnezeu ca decat sa se mantuiasca numai el mai bine il pierde si pe el ori mantuieste si poporul sau....
Am face bine sa ne rugam uni pentru alti ca astfel sa aratam iubirea fata de aproapele.....ca sa fim seriosi indiferent cat de credinciosi suntem cand ajungem sa avem bani si ne intra in sange toti cadem in acesta patima a iubiri de argint....
Daca Hristos a fost vandut pentru bani acu 2000 de ani oare care dintre noi are puterea mentala sa renute la avere si la bani gandindu-se si la alti sau gandindu-se ca sti... eu sunt preot nu am voie......
si el ca si noi are aceleasi defecte si tot atatea calitatii,bine ca uni mai putine alti mai multe...
E greu sa prinzi de gustul banilor si sa te lasi e ca si cum ai vrea sa te lasi de un viciu si nu poti....intr-o pricopa intreaba un tanar pe Hristos cum ar putea sa-l urmeze si Iisus a raspuns...imparte averea ta la saraci si urmeaza-mi,iar acel tanar a plecat trist.....
Nu sunt deacord cu criticarea lor dar nici nu-i apreciez ci ii inteleg ca o data ce a prins gustul banilor e DESTUL DE GREU sa ii lasi.......e un viciu dintre cele mai grave si mai grele...pentru ca e imposibil sa fii si bun dupa ce prinzi gustul lor.....
Hristos nu a murit pt zidurile biserici ci pentru aceste temple duhovnicesti care suntem noi OAMENII.....
|