Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 28.05.2010, 01:07:15
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu am amintit dec chestia cu impartasania pentru ca aici se tot discuta ca femeia nu ar putea nici intra in biserica cand are scurgeri de sange. Or pentru asta nu exista nici macar un canon cat de mic. Exista doar pt impartasanie (si sunt discutabile nu numai teologic ci si pentru ca exista pareri patristice in sens opus).
Poate doar daca intre timp scrierile parintelui Cleopa s-au ridicat la rang de canoane.

By the way, discutia cu taierea filui in patru daca este sau nu pacat sa te coafezi si sa porti gablonturi etc mi se pare si ea deplasata. Chiar daca intra si putina vanitate aici, cred ca avem mai intai pacate mai mari decat asta.
Repet : nu e vorba de intratul in biserica, ci de impartasanie. Iar cine vrea sa se impartaseasca si "atunci", sa o faca pe propria raspundere... sau sa astepte urmatorul Sinod pan-ortodox pentru amanunte.
Vanitatea, un pacat care se poate trece cu vederea? Da, daca se intampla o data. Dar prin repetare devine patima; si atunci pacatul mic nu este pacatul cel mai mic, cum zice Pr. Arsenie Papacioc.
Costat cam multa influenta vestica in conceptii. Locatia nu este o scuza pentru pacate.

Oare nu se spune sa scriem in aer pacatele altuia si sa le sapam in piatra pe ale noastre? Constat insa o mare ingaduinta pentru propriile pacate, si nu e bine, caci nu ne serveste la mantuire.
Reply With Quote