Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 28.05.2010, 12:30:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu m-ati lamurit cu anafura (in cazul in care nu te-ai impartasit). O pot lua femeile "ne-curate" sau nu? Avand in vedere ca este data pentru tot restul lumii care nu s-a impartasit...?

2. Da, si eu am auzit ceea ce spunea o_tzaranca: femeia "ne-curata" este exclusa de la multe. De aceea cred eu ca este ideea in sine ca purtam pacatul stramosesc.
Si de aceea am intrebat cum este intr-o casa de preot cu sotie si fiice.
Fiindca acolo se face si anafura, preotul face pregatiri speciale pentru slujbe, sunt icoane, alte obiecte, sunt vesmantele lui...
Ori se muta in acele zile, ori nu se atinge de ele, ori devine si el "ne-curat".

Stiu in schimb (am auzit) ca la manastire maicile nu intra in biserica in acele zile. Sunt scutite de a participa la slujbe. Si ele au multe slujbe pe zi.

3. Confirm cele spuse de Fani: am observat si eu si am vazut si un studiu prezentat la televizor. Femeile (mai ales tinerele) din tarile estice sunt f.preocupate de aspectul exterior. Este modul lor de a se prezenta si cuceri lumea (mai ales barbatii). Este o disperare a lor de a se aranja mai usor, mai rapid, de a iesi din viata mizera. Se ofera mai degraba trupeste.
Daca barbatii cu asta se lasa prinsi!? Nu este numai vina fetelor.
In vest este invers. Femeile sunt mai autonome si nu se preocupa asa sa cucereasca barbati. Sunt preocupate de alte aspecte. Sunt mai sportive, mai putin elegante, ne-preocupate de aspectul exterior. In multe tari nu se cere, sau chiar nu este permisa poza la CV.
Eu as mai completa:
Conteaza ce arme de cucerit ai. Daca ai ceva in interior (in cap si in suflet) - studii, cultura, suflet, etc., atunci asta ai de aratat si este ceva f.valoros. E adevarat ca pentru multi barbatii, este mai putin valoros decat...trupul.
Daca ai insa invers - corp, frumusete si n-ai nimic interior de aratat...reusesti chiar mai bine, peste tot.

Sa ai de amandoua este f.rar. Sa n-ai nici una din ele...este f.trist.

Si aici sunt pentru o cale de mijloc. Mai ales ca totusi pana si de la biserica, trebuie sa mai circulam prin lume, nu putem zbura peste.

Si la fel de ne-curati ar fi atunci si unii barbati si...persoanele casatorite.

Last edited by sophia; 28.05.2010 at 12:32:06.
Reply With Quote