View Single Post
Vechi 28.04.2007, 20:18:41
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Data înregistrării: 14.04.2007
Locație: Giessen, D
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel
sa nu ne pripim fratilor..uni au zis un NU categoric, "vopseaua e de la satana" sa fim rezonabili totusi si sa nu ne legam de lucruri marunte, daca femeia doreste sa-si puna cateva suvite nu-i sfarsitu lumii, Dumnezeu nu e absurd, conteaza cat de solida e relatia noastra cu El, daca tinem datini sau daca intradevar ne induhovnicim, un om a lui Dumnezeu niciodata nu va intrece masura, omul e chipul Lui Dumnezeu daca in ziua de azi omul crede ca Domnul nu a lucrat destul de bine...e liber sa se retuseze,
oricum multa chibzuinta!
La Parintele Arsenie, cat a fost in viata, a venit o femeie cu operatie la nas. Indata i-a spus: "Pleaca de aici, crezi ca daca Dumnezeu vroia sa fii asa, nu te facea asa?"

Prin: "e liber sa se retuseze" se intelege ca incet incet vei ajunge si aici, ca la batranete iti apar riduri, nasul se corovoaie, ai niste maturi deasupra ochilor [sprancenele] ca sa nu mai spun de paiele din urechi.

Dreapta socoteala... sa nu-ti tai unghiile... da, intr-adevar, ma minunez la ce se poate gandi cineva. Iti tai unghiile in primul rand ca este util ! Dar te vopsesti pe par??? ce folos iti aduce? in afara de adaparea mandriei. Lasa sa rada de mine ca am parul carunt, ca am fire albe, mai bine imi fac. Sau imi fac mai bine daca: Vai dar ce bine arati, ca la 30 de ani, nu ai nici un fir de par alb. Esti superba!

Inainte de a ne vopsi sa ne rugam la Dumnezeu:

Doamne cel Atotputernic si Atotstiutor, nu mai avem nevoie de Tine ca nu mai poti avea grija de noi, am ajuns niste stafide. De aceea ia de la noi grija Ta cea buna si lasa-ne ca ne putem ingriji si noi de cele trebuincioase si folositoare trupului si sufletului nostru, ca stim ca pentru Tine frumusetea fizica nu este importanta, dar pentru noi este.

In sfarsit, sa nu abuzam, este mai bine sa te vopsesti decat sa te gandesti la cat de urat arati sau sa judeci pe una sau pe alta ca s-a vopsit (ca vai ce pacat mare a facut, si eu ce dreapta sunt) sau sa cartesti la fiecare intalnire cu cineva: Vai, ce dea multe fire albe am, mi-a mai iesti unul, vai .

Bine ar fi totusi sa alegem sa nu ne vopsim, dar daca nu putem sa ne abtinem de la celelalte... mai bine ne vopsim.

Doamne ajuta!
Ionut
Reply With Quote