Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 28.05.2010, 23:51:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Din principiu nu ironizez. Asta este specialitatea ta, draga mea, nu uita!
Tie ti-ar placea sa ti se scrie asa, dupa ce dai raspuns cuiva care intreaba? Vezi cumva o nota de politete in ce a scris sophia?!? Eu nu.
Si nu iau pe nimeni pe sus.
Poate nu ai aflat ca se poate folosi pluralul in cazul in care, cel care scrie se include si pe sine.
Si intr-adevar, in majoritatea cazurilor vorbim la general despre o situatie, nu discutam un caz particular. Sunt insa si cazuri, in care exprimarea sau tonul lasa de dorit. Uitea-te ce am scris eu si ce raspuns am primit. Astept putina obiectivitate de la tine, Fani, daca se poate. Daca nu...
Doamne ajuta!
Nu ar trebui sa ma pun eu judecatoare intre voi. Am scris asta pentru ca este si o observatie generala.
Dar observa-ti si tu putin stilul. Sophia este uneori dura dar macar este directa. Dar tu cand vrei sa spuni cuiva ca nu face bine sau nu gandeste bine spui intotdeauna 'noi'. Si atunci cand este clar ca nu te incluzi si pe tine.
Iar un citat fie el chiar si din sfintii parinti sau din vreo carte oficiala nu este un raspuns la o intrebare concreta. Mai trebuie si interpretat si aplicat la situatia data. Mi se pare ca adesea tu te consideri fara putinta de greseala doar pentru ca citezi niste autori venerabili.
Si ba da, ironizezi adesea, dar probabil nu iti dai seama. Chiar raspunsul citat de mine pentru Sophia este o ironie opentru ca ii 'multumesti' desi vrei sa spui ca esti dezamagita sau suparata. Totusi ironia nu este un rau in sine.. de ce nu, putem sa ne mai si ironizam.
Asta vroiam sa zic.