View Single Post
Vechi 29.05.2010, 08:02:34
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca am fost destul de explicita si nu m-am referit la oamenii, respectiv, la preotii care mai si gresesc, ca oricare dintre noi, ci la cei care nu dovedesc o legatura reala intre personalitatea acestora, intre faptele lor si statutul de pastor , mai ales sufletesc, dar si trupesc, pe pamant.
Nu este nimeni descalificat de la sine, ( decat moral ) doar daca se i-a atitudine in mod concret, de catre crestinii parohiei respective si apoi de catre mai marii Ierarhi .
Bine-nteles, Ierarhul nu v-a lua in seama fiecare doaga a vre-unui crestin careia i se pune pata pe vre-un preot si doreste sa-l destituie. Insa, cazurile mai grave sunt semnalate in repetate randuri si pot fi luate in consideratie.
Nu stiu ce-ai vrut sa spui prin bun simt...dar cred ca acesta trebuie sa se dovedeasca in egala masura de ambele parti, atat din partea preotului cat si a crestinului, ca relatie deosebita, spirituala si sociala.
Asa ca, nu intelege gresit, Cristi, pentru ca exista unele cazuri grave, situatie dificila din acest punct de vedere, la care o comunitate intreaga de crestini este supusa. Considerand ca nu ne pasa, pe premiza " lipsei de judecata ", nu constituie decat ignoranta si lipsa de bunul simt despre care vorbesti.

Last edited by ory; 29.05.2010 at 08:08:18.
Reply With Quote