View Single Post
Vechi 29.05.2010, 11:32:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Marturisesc ca sunt surprinsa de ideile voastre asupra unui concediu la manastire.
Mai intai sa va spun ca eu am fost de 2-3 ori la o manastire, dar era de sine si am locuit in casa unei maici. Pe dansa am ajutat-o si atat.
Era o zona f.frumoasa ( de munte) si aveam nevoie de liniste si natura, fiind deja f.obosita de la serviciu.

Ceea ce ma surpinde este ideea ca trebuie neaparat sa muncesti la manastire, ca asta ar fi ceea ce trebuie sa inveti acolo.
Munca agricola poti face oriunde la tara, nu trebuie sa mergi neaparat la manastire.
Ceea ce eu caut la o manastire nu este asta, ci ceva ce numai acolo pot gasi: rugaciune si mai ales discutie cu maicile (in cazul meu) ca sa-mi lamuresc probleme si intrebari legate de credinta, sa-mi gasesc linistea sufleteasca. Sa pun intrebari si sa-mi povesteasca ele.
Mi-ar place sa ma uit prin atelierele lor de icoane si vesminte, prin biblioteca si sa invat cantari, sa citesc si sa cant cu ele la slujba.
Acolo unde am fost maica imi mai povestea, dar era cam ocupata, iar eu nu vroiam s-o tulbur. Cred ca au si o anumita retinere/teama fata de mireni.

Manastirea este mai intai biserica si pe urma munci agricole.