Citat:
În prealabil postat de iustin10
@Doriana
De cateva ori pe forum mi s-a zis :"Are dreptate Iustin10 " (de la ce o veni 10?) ,"Foarte bine ai spus Iustin10" etc .Si m-am simtit super-incantat si implinit .
Dar de si mai multe ori,acolo unde postam ,era laudat altcineva ,iar la ce scrisesem eu nu aparea nici un comentariu . Si atunci ma simteam prost .Si ziceam: "Na! Acesta este pretul ca te-ai bucurat atunci cand ai fost laudat,si evidentiat,si scos din multime. Acum e laudat altul,si nu iti convine" .
|
Parerea omului poate fi calauzitoare, dar poate fi si nedreapta de multe ori. Ceea ce ma face deosebit este relatia pe care o am cu Dumnezeu. Aceasta imi aduce suficienta bucurie, iar cand vad ca oamenii ma apreciaza o iau ca pe o incurajare din partea Lui. La fel si mustrarea.
Citat:
Acesta e unul din argumentele pentru care zic eu ca ca e vorba de mandrie ,si o simt ca atare .
|
Daca tun o simti ca mandrie, as o fi. Constiinta ta stie mai bine ca oricine ce e.

Dar sunt sigura ca mai e si o dorinta instinctiva de a lasa in urma bucurie si foloase duhovnicesti, dorinta foarte normala pentru un crestin .
Citat:
Un alt argument este ca dorinta de a intra pe forum ma abate de la rugaciune ,cu mandria ca aici as face ceva folositor .Ori nimic nu e mai folositor decat a intra in forumul ingerilor ,in care adminul e insusi Hristos ,iar tastaura e chiar Duhul Sfant
|
Desigur, rugaciunea e foarte folositoare, este baza vietii de credinta. Fara ea am fi doar chimvale zanganitoare. Dar dupa ce se roaga si se umple de Dumnezeu, crestinul trebuie sa lase ca lumina sa sa straluceasca in lume. Aceasta este chemarea crestinului. Ce ar fi daca toti am fi "buni crestini" inchisi in camarutele noastre si rugandu-ne 14 ore pe zi? Viata ar fi tare trista, caci dragostea si bucuria desavarsite sunt atunci cand poti darui si altora ceea ce ti-a dat Dumnezeu.
Daca printr-o viata de rugaciune am capatat intelepciune, vom fi fericiti a o daruim si altora. Daca am capatat bucurie sau revelatie, vom fi fericiti sa le impartasim cu ceilalti. Crestinul e un canal al iubirii lui Hristos, nu poate fi egoist. Cineva spunea sa nu fim ca Marea Moarta in care Iordanul se varsa dar ea nu-si da apa mai departe. Sa fim ca Marea Tiberiadei care primeste apa dar o da si mai departe, nu o opreste numai pentru ea.