@ionut - si la ce sa vina femeia ca sa stea numai in curte? Ce sa faca in curte. Daca tot face efortul (care este mare), macar sa poata asculta slujba.
Unele observatii fara a da nume, caci ma refer mereu la mesaj si nu la autori.
1. Nu stiu daca exista statistici, dar cred ca femeile cu PMS sunt preponderente. Eu rar am auzit de femei care sa nu aibe macar unul din simptome.
2. Si eu spun ca, in mod paradoxal (deci dau dreptate si faptului ca libidoul este crescut in acele zile), femeia nu are chef si putere de relatii. Nu stiu daca libidoul este mai mare decat suferinta perioadei.
Nu stiu cum este la lauzie, n-am avut parte. Banuiesc insa ca sunt dureri mai mari atunci (este o rana acolo practica si totul f.dilatat) si mai sunt si alte transformari in corp. Ca sa nu mai spun ca primeaza atentia pentru...bebelus. Tocmai acolo apare cauza conflictelor in familie - barbatul este neglijat, nu mai primeste 100% afectiunea femeii.
3. Misoginism este f.mult in biserica, in majoritatea barbatilor, si aici pe forum.
De dorit nu este nici o extrema, nici misoginie si nici misandrie.
Si da, eu spun totusi ca barbatii au un instinct sexual mai puternic decat femeile (in cea mai mare parte). Asa este de la natura, nu trebuie sa se supere nimeni.
Sa nu uitam: inca de la facerea omului, femeia il primea numai pe cel care o lua (daca era pregatita si daca vroia). Barbatii erau cei cu simturile ascutite ca sa caute femei si nu se rezumau numai la una. Asta este biologia animala si...botanica: barbatul imparte, femeia cuminte primeste o bucatica.
Si mai este o culme in biologie - fix in acele zile femeia de obicei nu este fertila. Atunci la ce bun relatiile si libidoul in acele zile?
Stam acasa in pat si gata.
4. In acele zile si perioade exista la femei murdaria trupului, este clar. Dar in credinta cred ca mai importanta curatia sufletului si a cugetului si acestea nu se murdaresc la femeie in anumite zile si perioade.
Din nou ajung la concluzia ca toate aceste discutii (misogine de altfel, ca tot s-a folosit ideea aici), ca este vorba pana la urma de curatia de principiu si nu cea trupeasca, atat la femeie, cat si la barbat (in anumite situatii) si la oamenii casatoriti.
Acel pacat exagerat care pluteste tot timpul peste noi toti. Cand suntem oameni asa cum ne-a lasat Dumnezeu, cu toata biologia, atunci suntem murdari si la propriu si la figurat. Asta vrea sa spuna biserica. Tot ce este sexualitate este pur omenesc si este pacat. Ingerii si sfintii erau/sunt asexuali.
Pentru mine este clar acum.