Dacă stau să mă gândesc, în cazul meu, o bună explicație pentru timpul (oricum exagerat) cheltuit pentru discuții pe forumuri este, așa cum sesiza și un preopinent, nevoia de a discuta despre viața de credință și faptul că nu fac acest lucru în "lumea reală". De fapt, în afară de confesor, cu care nu îndrăznesc să vorbesc orice și de al cărui timp nu pot să abuzez, eu nu vorbesc cu nimeni despre asemenea lucruri. Și la biserică, tot autiști suntem... Cu foarte puținii mei prieteni care sunt cu adevărat credincioși, nu vorbesc pe teme de credință, deoarece fiecare dintre ei fie consideră că religia chestie de domeniu intim, fie văd lucrurile în cu totul altfel decât văd eu. Cu cei care își zic credincioși, dar duc o viață în afara oricărei reguli de viață creștină mă jenez să discut, ca să nu-i supăr și să-i fac să piardă și puțina credință pe care o au, iar cu cei atei nu are nici un rost să discut. De fapt, numai pe forumuri găsesc oameni asemenea mie, care sunt aici tocmai ca să discute despre astfel de lucruri.
Sunt absolut de acord că discuțiile de pe forum sunt erzaț de discuții adevărate despre credință. E exact ca la bridge. Eu sunt un mare iubitor al acestui joc, și totuși am renunțat să mai joc bridge altfel decât pe Internet, deși bucuria de a juca cu prieteni este incomparabilă cu bucuria de a juca online. Din păcate, a devenit extrem de greu să ne mai adunăm 4 oameni la o masă, care e condiția minimă pentru a o pune de un bridge. Cu Internetul, e mult mai ușor. Mă loghez pe portal și, după nici 2 minute, sunt în miezul unui concurs, jucând ci cineva din Papua Noua Guinee, pe care nu îl voi vedea niciodată, a cărui soartă îmi e străină. Asta e...
|