Citat:
În prealabil postat de vasalie
Daca eram legat de un cult, ramaneam ortodox.
|
De fapt nu erai legat de nimic...asta fiind adevarul, si asta pentru ca erai tipul de crestin care nu era interesat sa afle ceva, si care asteapta sa fie pescuit.
Ai recuoscut de altfel singur...ca nu citisei Sfanta Scriptura inainte sa ti-o plaseze in mana pocaitii, este adevarat, sau nu?
Citat:
Este cam greu (cel putin, pentru mine) sa fii si ortodox si, in acelasi timp, sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura). Ortodoxia urmeaza mai mult "sfanta traditie" decat Sfanta Scriptura. Iar eu sunt "indragostit" de Sfanta Scriptura.
|
Eu tot nu inteleg despre cine, si ce vorbesti tu aici..cum adica era greu pentru tine sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos, si ale Sfintilor Apostoli...si sa fii si ortodox, cand tu nu citisei Biblia, decat dupa ce ti-au pus-o in mana pocaitii?
Ma poti lamuri?
Cand te-ai indragostit de Sfanta Scriptura, dupa ce ai vazut-o in mana pocaitilor? Pai atunci ce stiai tu inainte de fapt...si
ce greutati intampinai...iti puneau piedica ortodocsii sa cumperi Sfanta Scriptura, te strangeau de gat, iti dadeau la tibie cand sa ceri Sfanta Scriptura, iti furau banii din buzunar/mana, iti trageau in cap?...zi drept care erau greutatile pe care le intampinai?...aaaa...
bine eu cred ca cel cu coarne nu te lasa, pentru ca stia el ce planuri are cu tine....asemanatoare cu indemnul studiului Sfintei Scripturi in solitudine, dupa care nu stiai numarul Sfintilor Apostoli!
Citat:
Nu atmosfera este ceea ce ma atrage la cultul adventist, ci modul cum trateaza Sfanta Scriptura.
|
Pai cum o trateaza, fa-ma sa inteleg...ai studiat Sfanta Scriptura si singur, ai cautat cultul cel mai potrivit in urma studiului...si nu s-a discutat despre Sfintii Apostoli, apai despre ce se vorbeste acolo...despre profetii, alimentatia potrivita, despre usa intredeschisa, perdele...sau numai despre Sfanta Scriptura?
In caz ca vorbiti despre alte lucruri, e clar ca aveti o alta traditie, nu stii ce inseamna Sfanta Traditie, nu stii ce s-a intamplat inaintea aparitiei cultului tau...si Sfanta Traditie a fost inlöcuita cu profetiile-surogat!
Daca ai afla ca cea care a afirmat ca ar fi primit "profetiile" nu le respecta, ce ai face...ai cauta mai mult, sau ti-ar fi teama?
Citat:
Par un partizan din cauza puzderiei de minciuni spuse despre cultul adventis. Daca s-ar spune ceea ce este adevarat (si de bine si de rau) nu ar avea nici un rost sa fac pe partizanul.
|
Te-am intrebat de mai multe ori care sunt lucrurile adevarate...de rau din cultul adventist, si nu mi-ai raspuns, deci crezi oare ca daca vii cu povesti de genul " toate sunt minciuni!" lamuresti pe cineva, sau de fapt intaresti convingerile tuturor...cum ca al tau cult e ceva obscur, asupra caruia nici macar adeptii nu se pot pronunta cu obiectivitate?
Spune clar ce e negativ, si ce e adevarat din puzderia de minciuni...ca altfel nu spui nimic de fapt, si esti doar partizanul cultului adventist...care pentru noi e un cult dintre zecile de mii, si cam atat, bazat pe profetii, si iarasi profetii..
Citat:
In "inflacarea" lor pentru cultul ortodox, multi il uita pe Dumnezeu si ii detesta pe ceilalti oameni (a se vedea expresiile folosite).Asta deranjeaza.
|
Nu Vasalie, se vede ca iti place sa eviti intelegerea afirmatiilor...si doar sa joci rolul martirului.
Ereziile nu pot fi decat detestate, iar daca o detestam pe White, si profetiile ei...stai tu linistit, e doar un om...iar voi credeti doar in Sfanta Scriptura, si in nicio traditie...asa ca ce va deranjeaza asa de tare?
Ce voi in cultul adventist discutati despre White, sau numai despre Sfanta Scriptura? Ce nevoie era de o femeie sa v-o explice, cand ai inteles-o si tu in solitudine, si fiecare adventist in parte o citeste singur, si nu are nevoie de interpretari?
Acest principiu a fost introdus de Luther, deci pe el il respecti?...ca doar restul proorocilor pe el l-au urmat, nu au venit cu nimic nou, decat cu citirea Bibliei...care nu a fost scrisa de ei, si nici macar alcatuita de ei!
Sau imi ceri cumva sa il respect si pe Parham, si pe John Smith, si pe Luther, pe Joanna Cuthbert, Edson, Miller, pe White, Branham?
De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?