Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 29.05.2010, 19:59:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am de facut doar 2 remarci :
- necuratia femeii nu consta numai in a avea scurgeri sanghine . Aceasta varianta e intilnita in ciclul lunar. In lehuzie scurgerile (numite ,,lohii")sunt sanghine in preimele 2-3 zile dupa care devin pt. o scurta perioada de timp serosanghine pt. ca pina la sfirsitul celor 40 de sile sa fie seroase numai (lichid seros= lichid consistent de culoare galbencitrin, opalescent). In concluzie 30-35 de zile din lehuzie scurgerile sunt seroase si nu sanghine . Cele care sunt deja mamici pot confirma situatia afara de cazul in care nu exista asociat o suferinta numita puerperala declansata postpartum situatie in care caracterele scurgerii poate varia f. mult in compozitie. Dar femeia ramine necurata indiferent de aspectul lohiilor, adica atita vreme cit exista scurgeri de orice fel prin organele sexuale ! Asemanatoare situatie cu a barbatului !
Ce intelegi tu prin necurata? Nu imi este clar. Necurata fizic sau moral?

Eu nu am auzit pana acum femeie sa aiba scurgeri de sange numai 2-3 zile dupa nastere. Indiferent cu ce mai este amestecat sangele dupa aia, tot sange vezi ca iti curge (cat s epoate de rosu). La mine - cam 40 de zile.