View Single Post
Vechi 29.05.2010, 22:42:34
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

221. Contradicțiile pucioșești de la “Noul Ierusalim” (I)

În afară de neconcordanțele grave cu unele texte le Sfintei Scripturi, Noua Evanghelie de la Pucioasa este împănată și cu o sumedenie de contradicții interne. De la un an la altul, de la o zi la alta sau uneori chiar în același mesaj se întâlnesc îndemnuri contradictorii, absolut derutante. Fără nici o justificare sau pregătire, albul devine negru și invers, pe neașteptate. Iată doar câteva exemple:

1. “Dumnezeul” Pucios l-a dat pe Gheorghiță în mâna oamenilor:

“Pe Gheorghiță de la București l-am dat în mâna oamenilor că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea…” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 11/24 aprilie 1967)

1bis. Gheorghiță s-a dat singur pe sine în mâna oamenilor:

“Pe Gheorghiță de la București l-am dat în mâna oamenilor că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea, și el singur s-a dat în mâinile lor.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 11/24 aprilie 1967)

2. “Dumnezeul” Pucios pretinde că este Domnul Iisus care a trecut deja prin două vremi, și acum a venit pentru ultima vreme, care este un timp extrem de scurt, o clipită:

“ Eu, Domnul Iisus Hristos M-am coborât din cerul sfânt pe acest pământ și am trecut prin două timpuri, prin două vremi. Odată am petrecut în trup și aceasta cu greu am petrecut și a doua oară am petrecut cu Duhul……Și mai este un timp, și știți cât e? Cât ai deschide ochii și i-ai închide…” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 22 decembrie 1975)

2bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că este Domnul Iisus care va veni din nou, după încă o vreme:

“ Mai este o vreme și vine a doua vreme, a Domnului Iisus, că vremea Sa se repetă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 25 august/7 septembrie 1975)

2bis-bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că este Domnul Iisus care va veni din nou in a treia vreme, după alte două vremi:

“ Mai este o vreme și încă o vreme, și după aceste două vremi vine Domnul Iisus, cu toată suflarea Sa, cu toată slava Sa.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 25 august/7 septembrie 1975)

3. “Dumnezeul” Pucios pretinde că nu mai poate face îngeri pe pământ:

Și de aceea, dintr-un om nu mai poate Dumnezeu să facă înger al Său… (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 26 noiembrie 1976)

3bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că face îngeri pe pământ:

Sunteți socotiți să fiți îngeri pe pământ. Sunteți socotiți să fiți sfinți pe pământ…(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 26 noiembrie 1976)

4. “Dumnezeul” Pucios pretinde că Duhul S-a îmbrăcat în trup cu care S-a jertfit pentru om:

“Tată, Duhul Sfânt este înrolat asupra ta, căci a fost în lume și a dat trupul Său pentru tine, dar lumea și astăzi este în păcat” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 6 octombrie 1965)

4bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că Fiul S-a îmbrăcat în Duh cu care S-a făcut cunoscut către om:

M-am îmbrăcat din nou în Duh ca să spun celor rămași la ziua de apoi, aceste cuvinte mari” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 13 octombrie 1965)

4bis-bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că Fiul S-a despărțit din nou de trupul cu care S-a jertfit pentru om:

Dar sunt în Duh, nu sunt în trup. (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 17 noiembrie 1978.)

4bis-bis-bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că Fiul S-a întrupat din nou într-o Fecioară (Șfânta Fecioară Verginica) în care a binevoit Tatăl să fie:

Sunt într-un trup în care tatăl Meu a binevoit să fiu… (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 17 noiembrie 1978.)

5. “Dumnezeul” Pucios pretinde că a venit vremea lui Antihrist:

“Sfințiți-vă voi, că sfinții nu mai vin, că e vremea lui antichrist (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 2 iulie 1959)

5bis. “Dumnezeul” Pucios pretinde că a venit vremea Lui (așadar, precizează că vremea lui Antichrist despre care vorbea la 2 iulie 1959 este de fapt vremea Lui):

A venit vremea Mea. Nu este Noe, nu este Lot, ci Duhul lui Hristos. Pace vouă copiii Mei, amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 1 mai 1960)

6. Sfântul Ilie va veni în duh, nu în trup:

“…după Mine vine Ilie și nu este trup, ci este duh (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 1 mai 1960)

6bis. Sfântul Ilie va veni în trup, nu în duh:

În trup va veni un om ca și tine. Sfântul Ilie va veni” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 25 septembrie/8 octombrie 1972)

Last edited by mariamargareta; 29.05.2010 at 22:56:37.