Citat:
În prealabil postat de piedonee
zici ca Hristos nu a venit sa strice legea ci sa o plineasca....pana aici am inteles dar ce nu inteleg este
1.in VT pe langa acesta interdictie data femeilor au mai fost si altele care nu se mai aplica ca exemplu un barbat care are scurgere sa nu se atinga 7 zile de nimic ca necurat si tot ce atinge e necurat e,dar a ramas valabila doar ceea pt femei
2.in VT,Dumnezeu a dat poporului sa manace doar anumite animale,aceasta porunca ramanad doar pt evrei la crestini nu se mai pune
SI ASTA E CAM DE NEINTELES EVIDENT PT UNI CU MINTEA CAM LIMITATA CA A MEA ,DAR IAR MA REPET NU SCHIMBA LEGEA CI O PLINESTE DAR SE RESPECTA DOAR ANUMITE PORUNCI DIN VT SI ATAT NU TOT iar ce porunci a schimbat Hristos cum ar fii daca un barbat a poftit in inima sa o femeie a savarsit adulter pe cand in VT era astfel deci EL a relatat ce a schimbat dar de intrarea femei nu a relatat nimic ci mai degraba femeia apare cam peste tot si mai ales aceea femeie care avea scurgere si eu nu cred ca intamplator s a atins de Hristos ci ca sa arata ca interdicita femei fata de templu a fost anulata,atata timp cat Dumnezeu insusi ia permis acest lucru.....
si daca intrebi de ce nu toate pt ca sunt legi evreesti....???e cam dubios ca unele sunt luate in crestinism si aletele ignorate...
e pur si simplu o nelamurire!
|
Da, la asta faceam si eu referire: multe din preceptele legii nu se aplica ad luiteram ci sunt considerate in crestinuism 'umbra si litera legii', adica simboluri pentru ceea ce urma sa vina sau pedagogie dumnezeiasca.
La ce scrii tu si scriam eu se mai poate adauga si tinerea sabatului si toate regulile legate de el.
A plini Legea nu inseamna a tine prevederi din Levitic.
Trebuie sa recunoasteti, toti cei care dau asta ca argument, ca nu tine, pur si simplu!!