Am o lista lunga cu (de) "ce nu imi place in Biserica".
De exemplu in fiecare duminica dimineata, as mai dormi putin si gasesc intotdeauna motive sa intarzii la Sfanta Liturghie. Ba chiar ma incearca "gandul" sa nu merg ca as avea o oarecare treaba de care mi-am amintit subit chiar atunci. Evident ca trebuie sa mobilizez resurse considerabile de vointa, amintindu-mi ca si asa sunt negru de pacate, macar "sacrificiul" acesta sa-l fac, asa ca merg, fara placere. Acolo ajuns ma simt stingher, oare ce-or gasi oamenii astia interesant de se inghesuie aici? Si timpul trece greu, si gandul imi fuge in toate partile si schimb piciorul des, ca ma plictisesc grozav. Si ca sa nu mor de urat mai arunc si eu o privire in spate si pe laturi. Ia uite-o si pe aia cum vine! Zici ca e sperietoare cu palaria aia cu pene!! Si blonda de langa ea ... i-ar sta mai bine fara freaza aia pank. Ahh ... se inchina lumea, sa fac si eu la fel ... Oare cat o fi ceasul? Ce chin si cu biserica asta!! Amicii mei sunt pe stadion acum la meci ... baieti destepti, bravo lor! Duminica viitoare nu mai vin, sigur!!! Ma doare spatele ... ahhh, cine ma suna? Poftim? Sa inchid telefonul? Ia du-te nene si stai cuminte! Da, da, ies afara, stati calm ... Asa, am revenit, se zice Crezul ... intr-una sfanta ... soborniceasca ... nu retin niciodata ... e prea cald aici!
Pe tipa aia parca o cunosc de undeva ... ia uite frate ce evlavie la ea!! Popa asta daca mai tamaiaza mult o sa mor aici, phuuu toate hainele mele miros! O sa ma schimb neaparat ca rade gasca deseara, iar ma fac bisericos! Eu as vrea sa cred, sincer, chiar cred, dar nici chiar asa!! Hai ca mai e putin si se termina Slujba. Serios ca as veni cu bucurie dar prea se imbulzeste lumea, dar macar mai speli un ochi, ceva. Tipele astea bisericoase ma enerveaza, prea fac pe mironositele! Uite si la popa ala ce fata de nevinovat are!! Lasa nene ca te stiu eu ce viloaie ti-ai tras la marginea orasului! Iar se inchina lumea ... sa fac si eu la fel ... toata ziua se inchina!! Am ajuns la predica ... povesteste ceva cu un slabanog care statea pe un pat ... da domne! foarte bine ca biserica se ocupa de cei cu handicapuri! "Si Iisus i-a zis: i-ati patul tau si umbla! Si indata omul s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla." Grozav ar fi sa am si eu puterea asta!! Haide nene ca e prea de tot! Ia uite cum asculta lumea cu gura cascata! Uite de asta nu-mi place in biserica: prea se spun povesti la mosi si babe. Si Slujba asta tine 3 ore!! 3 ore sa stai in picioare!! Poate ma voi duce la biserica aia noua ce s-a construit acum, la aia ... ce-or fi? Ma rog, nu conteaza, am vazut niste fete dragute acolo, pacat ca poarta batic. Gata ... hai la miruit si fuga acasa ca ma dor picioarele de nu mai pot!! Stai tanti nu te mai inghesui asa! In sfarsit!! Am iesit, gata, am scapat o saptamana! Ce vrei nene? N-am! La munca nu la intins mana!!
Greu cu credinta asta. As crede ... serios, dar sunt prea multe "ce nu imi plac in Biserica!"
Liviu
|