View Single Post
Vechi 30.05.2010, 15:10:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Și te contrazic în continuare, deoarece am o viziune de ansamblu asupra problemei. Vreau să te întreb câte cărți privitoare la educație și sănătate ale Ellenei White (unde se tratează chestiunea aceasta cu îmbrăcămintea) ai citit? În afară de câteva "recenzii" răuvoitoare mă îndoiesc că ai parcurs ceva, însă îți permiți să dai lecții ex catedra cu privire la opera ei. Când o să te documentezi temeinic cu privire la "lungimea fustei" în scrierile ei, o să-mi dai dreptate că este chiar un sfat (legat strict de viziunea pomenită de tine, care rămâne viziune și nu profeție cu privire la "uniforma" adventistelor). Nu-mi permit să-ți dau citatele care dovedesc acest lucru, ne-am depărtat și așa destul de mult de topicul propus. Cine dorește sincer să caute răspunsul, are la dispoziție pe net toate scrierile ei și în română și în engleză, ba cine este sceptic și susține "măsluirea" edițiilor recente poate accesa Fundația "White Estate" unde se păstrează în original toate manuscrisele ei.

În rest îți respect opinia chiar dacă nu sunt de acord cu ea, înțeleg că te deranjează personalitatea Ellenei White, nu-ți pretind să pui flori pe soclul "statuiei" ei, însă mi se pare anormal să te văd zilnic pe aici cu ciocanul și dalta (era să zic secera) în mână. În ceea ce mă privește încerc să respect personalitățile ortodoxiei chiar dacă nu mă închin la ele.
Incerci sa ma convingi ca as avea de ce sa citesc scrierile lui White?

Te intreb, inainte sa dai astfel de sfaturi, cate scrieri ale Sfintilor Parinti, sau ale teologilor ortodocsi ai incercat tu sa citesti?

Ce altceva in afara de scrierile lui White ai incercat sa citesti, in materie de Teologie?

Nu incerci sa respecti personalitatile Ortodoxiei, pentru ca respecti personalitatea lui White...si ai si afirmat ca ne inchinam la cadavre, deci halal respect...incerci sa ma duci cu presul?

O consideri profeta ( normal ca asa o crezi, asta scrie pe site-ul adventist, si nu e prezentata nicio eroare, absolut nici una, se fac numai paralele intre toti profetii, Sfanta Scriptura si White...daca e posibil asa ceva!!!), sau un om?

Te-am intrebat de asemenea unde va sunt acum profetii, s-a incheiat ciclul profetilor trimisi de Dumnezeu...cu White, ca nu ma prind? Pe Edson il cinstiti la fel, el a inteles de fapt viziunea lui Miller, si faptul ca cele prezise de el s-ar fi intamplat in cer, si nu pe pamant...deci de ce ar mai fi dezamagire?

Edson a avut si el viziuni, inaintea lui White, White a continuat...dar in prezent, nimic?

Incerc sa va inteleg afirmatiile...si pozitia de pe care veniti sa ne spuneti ca ar fi reale! Gata, nu ne mai spune nimeni cum sunt camerele, ce se intampla in cer...ce pe pamant, cand, cum...nu se mai fac profetii legate de oamenii prezenti in casele de adunare adventiste...au ramas lucrurile asa?

Cred ca sunt niste glume probabil, de moment ce toti se cred profeti...si vai, cum...Dumnezeu trimite profeti, pe mine...dupa mine cel adevarat, nimeni nu va mai veni...asa ca ascultati bucatile de profetii, ca tare va vor folosi....usi interedeschise, perdele, plimbarea Domnului dintr-o camera in alta...totul spus in amanunt, din timp in timp ( de tip serial)...dupa care...ooops, se pare ca prezenta profetului pe pamant nu a avut nicio relevanta, de moment ce nu se afla si continuarea...."serialului trimis de Dumnezeu"!

Prezinta-mi te rog calculele aflate de Miller, ca sa vad ce a vazut el...ca doar tre sa vad si eu, cu totii intelegem Biblia, iar Miller nu era profet...deci ar trebui sa vedem cu totii, daca e ceva de vazut in citirea Bibliei, nu crezi?

Stii ca si Branham a primit niste profetii legate de venirea Mantuitorului, a prezis si el o perioada (an)...dar pe semne ca nu a vazut exact, dar ceva trebuie sa se fi intamplat...nu? Ceva se intampla intotdeauna, chiar daca nu pare...dar sunt doar profetii eronate=adevarate, altfel nu sunt lasate de fie...cativa oameni care sa mearga pe firul profetiei eronate( grupuri mici intotdeauna, de tipul AZS)trebuie sa existe musai, chiar daca restul nu cred...asa se merge parca, nu?

P.S. Nu este sfat, e viziune de la Domnul...constituita din parada modei, sau pretinzi ca Dumnezeu trimite sfaturi...multiple choice, din care profetii aleg varianta corecta?

Eu zic ca a fost doar un vis ciudat (de altfel White a zambit condescendent la intrebarea sceptica a unui adept, si a si afirmat ca avea si ea vise banale...dar ca le tria, ca stia ea cum, logic, nu?), tu zici ca e sfat, White zice ca a fost de la Domnul...great!

Last edited by AndruscaCIM; 30.05.2010 at 15:14:58.
Reply With Quote