View Single Post
Vechi 30.05.2010, 17:55:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Higinia Vezi mesajul
1)Pe mine religia a inceput sa ma innebuneasca.Am incercat sa citesc biblia si mie personal mi se parea ca si cum ar fi ceva fictiv.Am citit cateva capitole si pe masura ce citeam credinta mea nu sporeaa ci dadea inapoi.Imi puneam tot felul de intrebari,ca de exemplu daca Dumnezeu este cel ce nu greseste niciodata de ce i-a parut rau ca a creat omul atunci cand a fost potopul lui Noe?Adica..Dumnezeu considera ca a gresit cand a creat omul?sau cum vine asta?Si vazand ca pe masura ce citesc incep sa nu mai cred,mi-a fost greu si am hotarat sa fac o pauza...Mama m-a crescut astfel incat sa cred in Dumnezeu si practic duceam o lupta cu mine,intre dorinta de a crede si lipsa argumentelor solide pentru care sa cred.
Încercați să citiți Biblia având un îndrumător. În lipsa unui îndrumător în carne și oase, bazați-vă pe comentariile biblice aprobate de Biserică. Un îndrumător în carne și oase găsiți în fiecare duminică, la biserica din cartier. Într-o anumită parte a slujbei, numită "predică", el comentează câte un pasaj biblic. Altfel, lectura Bibliei poate dăuna credinței. Multă vreme Biserica Catolică a fost rezervată în a sfătui credincioșii să citească singuri Biblia. Dar, sub presiunea protestanților care făceau acest lucru, Biserica a cedat și au apărut ediții în limbi vernaculare, accesibile în mod direct oamenilor. Numai unora le-a fost spre folos.

Este important, aș spune chiar esențial, să practicați viața de credință. Asta înseamnă nu numai rugăciune, viață virtuoasă și mers la biserică, ci mai ales dobândirea harurilor lucrătoare și sfințitoare, care vă vor întări credința și vă vor ajuta să nu cădeți. Anafura, agheasma, purtarea unei cruciulițe binecuvântate sunt ajutoare prețioase. Dar mai important decât orice este Sf Împărtășanie. Nimeni, decât Dumnezeu, nu știe mai bine ceea ce a vrut să spună în cartea pe care El a scris-o. Deci, primiți-l pe Dumnezeu în mod fizic și fiți una cu El: nu veți mai citi atunci Biblia singură, ci El vă va lua de mânuță și vă va lumina. Înterebați un preot sau un laic cu mai multă experiență despre ce trebuie făcut pentru a-L primi pe Dumnezeu în stare de curăție.

Citat:
2)Ce parere aveti despre legea atractiei universale?(teorie cum ca noi suntem creatorii propriului nostru univers prin ceea ce gandim)
Asta nu este Legea Atracției Universale. Această lege i se datorează marelui fizician Newton, care a fost nu numai un geniu al fizicii, ci un foarte mare teolog și foarte fervent credincios (chiar dacă nu întru totul ortodox). Ideea că noi am crea universul propriu prin gânduri este de extracție New Age, un curent care pentru mulți a însemnat un dezastru spiritual.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2010 at 17:59:35.
Reply With Quote