View Single Post
Vechi 30.05.2010, 19:15:44
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De fapt nu erai legat de nimic...asta fiind adevarul, si asta pentru ca erai tipul de crestin care nu era interesat sa afle ceva, si care asteapta sa fie pescuit.
Iar ai spus o minciuna (din atotstiinta ta).Nu am asteptat sa fiu pescuit. Am plecat eu in cautare.

Citat:
Ai recuoscut de altfel singur...ca nu citisei Sfanta Scriptura inainte sa ti-o plaseze in mana pocaitii, este adevarat, sau nu?
Corect. Numai ca, dupa ce unii pocaiti mi-au pus Sfanta Scriptura in mana (martorii lui Iehova) au inceput cautarile mele si am ajuns la altii.

Citat:
Eu tot nu inteleg despre cine, si ce vorbesti tu aici..cum adica era greu pentru tine sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos, si ale Sfintilor Apostoli...si sa fii si ortodox, cand tu nu citisei Biblia, decat dupa ce ti-au pus-o in mana pocaitii?

Ma poti lamuri?
Am fost ortodox pana sa cunosc Sfanta Scriptura. Apoi, vazand nepotrivirea dintre invataturile Bibliei si cele din biserica ortodoxa, era si normal sa caut altceva (o biserica, care sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura).

Cred ca nu este nevoie sa-ti dau exemple de nepotriviri intre Scripturi si ortodoxie (sunt o gramada). Le stii si singura; doar ai terminat cu brio studii teologice.

Citat:
Cand te-ai indragostit de Sfanta Scriptura, dupa ce ai vazut-o in mana pocaitilor?
De Sfanta Scriptura "m-am indragostit" din momentul in care am deschis-o si am inceput sa citesc in ea. Intalnirea cu Scriptura a fost un soc placut pentru mine. Am simtit ca am gasit ceva ce cautam de mult: raspunsuri la multe intrebari importante.

Citat:
Pai atunci ce stiai tu inainte de fapt...si ce greutati intampinai...iti puneau piedica ortodocsii sa cumperi Sfanta Scriptura, te strangeau de gat, iti dadeau la tibie cand sa ceri Sfanta Scriptura, iti furau banii din buzunar/mana, iti trageau in cap?...zi drept care erau greutatile pe care le intampinai?...aaaa...
Pui niste intrebari de parca nu ai cunoaste cat de mult "incurajeaza" ortodoxia (clerul, in mod special), cercetarea si cunoasterea Sfintei Scripturi. Eu chiar am fost socat de ceea ce mi-a spus un preot (un staret foarte cunoscut al unei manastiri cunoscute), atunci cand i-am marturisit ca am inceput sa citesc cu pasiune Sfanta Scriptura. Mi-a spus:"lasa Biblia". Cuvintele acestea nu le pot uita. Si sunt reprezentative pentru ortodoxie (indemnul pentru cercetarea Scripturii doar se mimeaza; este incurajata increderea in fel si fel de interpretari, gata mestecate de altii).

Citat:
Pai cum o trateaza, fa-ma sa inteleg...ai studiat Sfanta Scriptura si singur, ai cautat cultul cel mai potrivit in urma studiului...si nu s-a discutat despre Sfintii Apostoli, apai despre ce se vorbeste acolo...despre profetii, alimentatia potrivita, despre usa intredeschisa, perdele...sau numai despre Sfanta Scriptura?
Biblia, in cultul meu, este "litera de lege". Se respecta (cel putin teoretic) tot ceea ce ne invata Sfanta Scriptura (inclusiv referitor la alimentatie, profetii, etc.)

Citat:
In caz ca vorbiti despre alte lucruri, e clar ca aveti o alta traditie, nu stii ce inseamna Sfanta Traditie, nu stii ce s-a intamplat inaintea aparitiei cultului tau...si Sfanta Traditie a fost inlöcuita cu profetiile-surogat!
"Sfanta Traditie" si "profetiile surogat" ocupa aceeasi treapta. Daca nu sunt confirmate de Sfanta Scriptura, nu au nici o valoare (eventual, o valoare negativa).

Citat:
Daca ai afla ca cea care a afirmat ca ar fi primit "profetiile" nu le respecta, ce ai face...ai cauta mai mult, sau ti-ar fi teama?
Adica, daca una zice si alta face? Unei astfel de persoane i-as da "ignore" (daca nu-si recunoaste greseala si nu se corecteaza). La fel se procedeaza si cu preotii care calca prin strachini? Sau, mergeti pe lozinca "sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa"?

Citat:
[b]Te-am intrebat de mai multe ori care sunt lucrurile adevarate...de rau din cultul adventist, si nu mi-ai raspuns, deci crezi oare ca daca vii cu povesti de genul " toate sunt minciuni!"
Iti dau un exemplu. In cultul meu se face prea putin fata de cat se cunoaste.

Citat:
Spune clar ce e negativ, si ce e adevarat din puzderia de minciuni...
Nu am inteles intrebarea. "Ce este adevarat in puzderia de minciuni?".

Citat:
Nu Vasalie, se vede ca iti place sa eviti intelegerea afirmatiilor...si doar sa joci rolul martirului. Ereziile nu pot fi decat detestate, iar daca o detestam pe White, si profetiile ei...stai tu linistit, e doar un om...iar voi credeti doar in Sfanta Scriptura, si in nicio traditie...asa ca ce va deranjeaza asa de tare?
Corect. White este doar un om. Detestati-o.

Daca spui un adevar si il argumentezi cu Sfanta Scriptura, totul este in regula. Poate doar sa ne deranjeze. Dar, nu strica.

Citat:
Ce voi in cultul adventist discutati despre White, sau numai despre Sfanta Scriptura? Ce nevoie era de o femeie sa v-o explice, cand ai inteles-o si tu in solitudine, si fiecare adventist in parte o citeste singur, si nu are nevoie de interpretari?
Despre White, se discuta destul de rar (unii adventisti chiar o contesta, altii nu prea cunosc mare lucru despre ea). Despre Sfanta Scriptura se discuta tot timpul.

Citat:
De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?
Nu cunosc o asemenea profetie (si nici nu ma intereseaza; inca nu m-am decis sa port fusta). Iti apartine cumva profetia?

Last edited by vasalie; 30.05.2010 at 19:22:19.
Reply With Quote