30.05.2010, 19:28:23
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ory
Eu cred ca am fost destul de explicita si nu m-am referit la oamenii, respectiv, la preotii care mai si gresesc, ca oricare dintre noi, ci la cei care nu dovedesc o legatura reala intre personalitatea acestora, intre faptele lor si statutul de pastor , mai ales sufletesc, dar si trupesc, pe pamant.
Nu este nimeni descalificat de la sine, ( decat moral ) doar daca se i-a atitudine in mod concret, de catre crestinii parohiei respective si apoi de catre mai marii Ierarhi .
Bine-nteles, Ierarhul nu v-a lua in seama fiecare doaga a vre-unui crestin careia i se pune pata pe vre-un preot si doreste sa-l destituie. Insa, cazurile mai grave sunt semnalate in repetate randuri si pot fi luate in consideratie.
Nu stiu ce-ai vrut sa spui prin bun simt...dar cred ca acesta trebuie sa se dovedeasca in egala masura de ambele parti, atat din partea preotului cat si a crestinului, ca relatie deosebita, spirituala si sociala.
Asa ca, nu intelege gresit, Cristi, pentru ca exista unele cazuri grave, situatie dificila din acest punct de vedere, la care o comunitate intreaga de crestini este supusa. Considerand ca nu ne pasa, pe premiza " lipsei de judecata ", nu constituie decat ignoranta si lipsa de bunul simt despre care vorbesti.
|
Nimic nou sub soare , caci , multe vor mai veni asupra noastra , incercari , ispite de tot felul ! Bunul simt si dreapta socoteala sta in a nu ne impotmoli mintea cu astfel de cazuri ce spre fericirea noastra sunt inca izolate, caci " Vine timpul , si e foarte aproape , cand toti preotii vor repara bisericile , iar altii vor construi altele noi , dar nelucrand ei la sufletul omului , vor ramane bisericile goale , cucuvelele vor canta intransele . Roadele slabirii in dreapta credinta a teologilor in facultati si seminarii vor fi preotii, care vor fi si mai slabi ca invatatorii lor, mai ales in Transilvania Ortodoxia aproape ca va dispare, ultima reduta va fi Sibiul , dar va cadea si acesta. Dumnezeu nu forteaza MANTUIREA nimanui . Cine are minte sa ia aminte . . ." Este o proorocie a Parintelui Arsenie Boca , draga Ory ! Sa strangem randurile , sa ne intarim , sa nu deznadajduim , caci toate cele ce vor veni , si care au inceput deja sa vina , sunt cunoscute la nivelul Cel mai Inalt ! Doamne ajuta !+
Last edited by cristiboss56; 30.05.2010 at 19:31:14.
|