Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM
Care e numele Staretului, si despre ce Manastire e vorba?
|
Ti-a raspuns Solveig.
Citat:
De curiozitate, ce cautai la acea Manastire, erai deja adventist...sau ce convingeri aveai in acel moment? Cu ce gand i-ai spus aceste lucruri staretului respectiv?
|
Eram ortodox. Nu aveam convingeri. Cautam. De fapt, incepuse sa se contureze o convingere: aceea ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si imi poate da invatatura Adevarata.
Citat:
Nu crezi ca staretul a vazut de fapt ce era in sufletul tau, si ti-a dat un sfat personalizat?
Eu cred ca acel staret te-a sfatuit sa lasi Biblia, pentru ca a vazut ca degeaba o citesti, si asta pentru ca esti predispus spre inselare, si slab in credinta
|
Citat:
...astfel incat pentru ca nu erai pregatit duhovniceste, nici nu ai fost preocupat sa dobandesti aceasta stare, si pentru ca nu ai intelegere de la Domnul...gresesti si mai mult citind-o si neinelegand-o, drept dovada ca faci greseli, si desi afirmi ca ai studiat-o, si o studiezi cu " pasiune si indragosteala(expresie NP bag seama)", nu cunosti lucruri simple!
|
Poate ca acel staret a vazut ca nu aveam de gand sa ma joc de-a cititul Bibliei, si ca eram dispus sa fac schimbari in viata mea, conform Cuvantului lui Dumnezeu (ceea ce s-a si intamplat, fapt pentru care ii multumesc lui Dumnezeu).
Citat:
Tu spui ca White este doar un om, dar pe situl oficial adventist...ea e numita profet, si viziunile ei toate ca primite de la Dumnezeu! Faci parte din cei care o contesta?
|
Iar profetul nu este tot om? Preofetii nu pot gresi (cum este cazul profetului Natan)?
Fac parte dintre cei care o apreciaza si cauta sa o inteleleaga. Citesc cu placere cartile Ellenei White, referitoare la cunoasterea Domnului Iisus Hristos, educatie, sanatate, formarea caracterului, etc. Le-as recomanda oricui.
Citat:
De ce o contesta unii adventisti?
|
Nu am studiat problema. Nu pot sa-ti raspund.
Citat:
Ma acuzi pe mine ca as inventa asemenea lucruri, fara sa cunosti viziunile lui White...venite de la Domnul?
|
Si ce daca nu-i cunosc viziunile? Este vre-o problema?
Citat:
Poftim ditamai viziunea:
|
Neinteresant. Pastreaz-o pentru tine si mediteaza la ea.