Citat:
Īn prealabil postat de Solveig
Cred ca vasalie=vasinec , un user banat cu ceva vreme in urma. si el a spus exact acelasi lucru, ca a fost la un staret foarte cunoscut si acela i-a zis "lasa Biblia"....
Si era vorba despre Parintele Teofil Paraian.
|
Ai observat corect. Am fost vasinec, mariann, condor, postavarul, etc.
Citat:
Īn prealabil postat de Solveig
Acuma nu stiu ce sa zic, ori de cate ori l-am auzit pe Parintele vorbind, in toate conferintele lui, si cand am fost la el in chilie, vorbea despre Sf Scriptura. Tuturor recomanda sa citeasca un capitol din Biblie pe zi... Deci cred ca dl adventist ori e rau voitor, ori nu spune chiar tot adevarul...
|
Poate ca parintele si-a schimbat unele idei, intre timp. Eu am vorbit cu el in urma cu vre-o 15 ani. Cat despre adevar... pot sa spun ca am retinut foarte bine cuvintele spuse de parintele. Redau fraza in totalitate (ca sa fie spus tot adevarul): "
lasa Biblia si vino la biserica". Mi-au fost spuse aceste cuvinte cand i-am marturisit parintelui ca vin la biserica nu prea des (asa cum merg majoritatea ortodoxilor) dar am inceput sa cercetez Sfanta Scriptura.
Am inteles sfatul de a veni la biserica. Dar, ce a avut impotriva Sfintei Scripturi? Ii era teama ca voi intelege altceva decat imi va turna, gata mestecat, biserica?
Vorbesti despre reavointa. Nu stiu daca se poate numi asa, dorinta de a darama orice fel de slavire si credulitate pe care o au multi oameni fata de o confesiune religioasa sau fata de anumite persoane (oameni). Acestea sunt o frana in cunoasterea Adevarului. Mi-as dori ca tot mai multi credinciosi sa verifice cu Sfanta Scriptura ceea ce li se spune de la altare, amvoane sau in alte locuri si sa aiba curajul de a combate ceea ce nu este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Se poate numi asta, reavointa?