Subiect: didacticismul
View Single Post
Vechi 29.04.2007, 21:52:03
cosmin_lovin cosmin_lovin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de Colors
mirelat fara sa vrei ai ajuns sa dai in vorbirea de rau si judecarea aproapelui. [...]
Te scalzi intr-o credinta de fatada dar ai sufletul plin de rautate.
Liviu
merci beaucoup, prietene ! acum trebuie sa va las, ca trebuie sa plec la biserica, asa, de fatada, bineinteles !!!!!!!!
Doamne ajuta!Un Sf.Par.spunea ca ori de cate ori iese din chilia sa si discuta cu cineva rugaciunea sa apoi este mai risipita,deci si cei mai inaintati cad in ispite in discutiile cu semenii,dar noi mireni pacatosi din anul 2007!De ex.astazi la biserica in loc sa dialoghez cu Dumnezeu in minte imi sunau discutii aparent bune dar pierdeam participarea la Sf.Liturghie cel mai bun lucru pe care-l puteam face.Si apoi daca ajut eu la mantuirea altora si merg in iad nimic n-am facut.Sunt destui si astazi care ard de dragostea autentica pt.semeni dar probabil dupa multa rabdare si incercari le descopera Dumnezeu calea de a face ceva pt. lume.Desigur ca ne place sa ne ascultam pe noi insine sa fim altfel decat ceilalti dand sfaturi,dar pe parcurs intelegem ca trebuie sa fim ca toti ceilalti ba chiar cei mai mici dintre toti,"praful de pe drum" cum spunea un parinte,pentru ca suntem ortodocsi si vrem sa ne mantuiim ,iar standardele sunt cele mai inalte.Deci in concluzie putem face orice atat timp cat iubim autentic,Dumnezeu ne arata modul in care putem face binele inclusiv "luminarea" aproapelui.(Imi vine sa scriu ca e o umila a mea parere dar suna...M-am cam ferit sa laud pe cineva caci si cei mai inaintati cad din mandrie,dar noi!Desigur rostim aprecierile din dragoste dar multi ne mandrim.) Mirelat cand ai folosit cuv."angelic" am fost emotionat,a fost sincer si probabil pt. incurajare,dar stiindu-ma cum sunt am simtit apoi un gol,poate nostalgia Raiului pierdut sau a timpului irosit in pacate.Deci binele facut cu scop bun isi atinge scopul pana la urma.
Un Sf.Par.cand se preg.de rugaciune a auzit sunet de trimbite.S-a intristat nestiind ce este,dar i-a descop.Dumnezeu,erau diavolii care se preg.de lupta.Si s-a intarit mai mult in lupta si rugaciune.Iertare si Doamne ajuta!
Reply With Quote