Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 01.06.2010, 16:35:28
Scotianul
Guest

Implicit Pt Delia 31

O sa incerc sa raspund cat mai clar la multiplele probleme ridicate prin postul tau.Sa vedem daca voi putea.Poporul roman se gaseste in acest moment in situatia in care s-ar putea sa verifice zicala,,cine nu isi cunoaste trecutul nu are prezent si isi condamna viitorul".Acest popor are o mindra,bogata si veche traditie.Doar ca in prezent a cam uitat de ea si priveste spre alte zari ca sa fie ajutat.In loc sa astepte ajutor de unde nu va veni mai bine si-ar redescoperi propriile resurse interioare,propria forta,mandrie si demnitate.In fata acestor lucruri sa puna Credinta asa cum au pus-o si inaintasii dvs.V-au lasat ceva.O sa stai sa va plingeti despre cat de vitrega v-a fost soarta sau veti apara Credinta dvs si tara?Cei din urma stiti ce v-au lasat.Dvs ce veti lasa copiilor dvs?Depinde de dvs.Lasati-le ceva de care sa fie mandri,ceva care sa arate ca sacrificul celor din trecut nu a fost inutil.Ati primit Cuvantul Mantuitorului de la Apostolul Andrei "Cel dintâi chemat".Nu orice v-a adus Credinta.Nu uitati asta.Aveti o mostenire a Credintei de care trebuie sa aveti grija.De ce credeti ca v-a fosta adusa?Prin altele ca sa va fie sprijin in timpuri precum acestea.

Comunismul si capitalismul sunt notiuni distincte dar ambele se supun regulii,,sic transit gloria mundi" iar ce a fost bun sau rau in decursul acelor ani va judeca istoria si posteritatea.La fel ca si cu Inchizitia.Fiecare etapa istorica are o particularitate dpdv al actiunilor si gandirii umane.Noi oamenii si regulile noastre,bune sau strambe,suntem trecatori si uitam foarte des ca vom raspunde pentru fiecare actiune sau cuvant al nostru.
Privita de sus viata noastra seamana ca un puzzle.Viziunea cea mai buna este mereu cea de la un nivel superior si ar trebui sa-L lasam pe Cel de Sus sa ne aranjeze asa cum trebuie mici noastre bucatele colorate de viata.Cel de Sus cred ca ne vrea mantuiti pe toti dar trebuie sa vrem si noi asta.Trebuie sa demonstram asta prin Credinta,ganduri,fapte.Este posibil ca nu toti sa ne mantuim pt ca nu toti sunt dispusi sa renunte la ,,libertatea"proprie in schimbul urmarii celor ce ne-au fost spuse.Alegerea este a fiecaruia

Am observat ca in multe cazuri>necredinta sau abandonarea Credintei apar acolo unde Credinta este slaba.Nu este o regula generala dar se intampla destul de des.Desi poate fi dureros>poate nu suntem asa de buni crestini si puternici in Credinta pe cat am vrea sa parem.Fiecare sa se judece pe el.La acest aspect contribuie mai multi factori obiectivi sau subiectivi.Pe acest aspect este o discutie complicata dar sunt gata sa imi spun punctul de vedere daca cineva va deschide o discutie mai ampla pe acest subiect.
Cat despre ,,secte NP"sau New Age>oameni buni..nu uitati>NU VA OBLIGA NIMENI.Decizia este doar a voastra.Cand faceti un pas ganditi-va bine ca sa nu regretati.Nu invinovatati pe altii.Daca Credinta dvs pe care o aveti este puternica si sunteti fericiti in ea>refuzati ofertele altor biserici.Sfatuiti-va cu duhovnicul dvs,cu familia,cu un preot.Nu va aruncati cu capul inainte pt ca apoi sa regretati.DAR..daca faceti acest pas>nu condamnati pe altcineva pt dorinta dvs.Asa ati vrut si trebuie sa stati fata in fata,in mod demn,cu decizia dvs.Daca a fost bine sau prost veti afla in fata Mantuitorului.Repet:inainte sa luati o decizie ganditi-va foarte bine.Mai departe Cel de Sus sa ne calauzeasca pe toti.

Categoric ca te poti apara dar in justitie instanta suprema este Curtea Suprema de Justitie.In Credinta>Cel de Sus.EL ne-a spus ca vom fi judecati cu masura cu care judecam noi.El ne-a spus si cum sa ne aparam.Sa nu ii luam locul.Fiecare se poate apara asa cum l-a invatat Hristos.Sa nu brevetam noi judecata sufletului unui om pt ca s-ar putea sa avem surprize in fata Mantuitorului.Hristos nu a spus niciodata ca oamenii trebuie ucisi, nu a incurajat violenta si ne-a prevenit sa nu judecam noi ceea ce trebuie judecat de altcineva.
In instanta ai voie la un avocat,poti face apel sau recurs,poti scapa cu relatii sau poti avea o pedepasa mai blanda.Dar in fata Celui de Sus?Oare sunt aceleasi reguli?Putem oare sa aplicam reguli umane,in numele Lui,stiind ca EL va fi cel care va judeca in final si ca doar judecata Lui va conta?Sa nu fim lasi si sa ne aparam pe sistemul>,,si altii au facut la fel".Vom fi la fel de vinovati toti cei care am incalcat ce ne-a spus EL.Nu exista scuza prin precedent sau scuza prin solidaritatea in actiune>in acest caz.Cineva a spus odata pe acest forum>,,Judecata lui Dumnezeu nu are nimic in comun cu judecata umana".Cred ca este una dintre cele mai corecte fraze pe care le-am auzit.

Este religia catolica o problema?Cu siguranta nu.Milioane de oameni cred sincer in ea.Nu poate fi culpabilizata sau blamata intr-un mod grosolan.Sunt baietii care au aplicat-o o problema?Aici se poate discuta la nesfarsit.Exista insa si spitale,scoli,biserici sau actiuni de caritate organizate de BC.In orice tabolu de acest tip exista lumini si umbre si degeaba incercam sa idealizam totul pt a ne gasi justificari.Vom vedea la Judecata cand nu ne vom mai putea scuza,cand vom sta fata in fata cu pacatele,ipocrizia si ticalosia noastra.Cum ne vom uita la Mantuitor?Cum IL vom privi pe Cel pe care il rastignim din nou cu fiecare pacat al nostru?Asta ar trebui sa ne preocupe pt ca nimeni nu stie cand va pleca de pe lumea asta.Faptele bune vor fi puse in balanta cu cele rele.

Insa pe langa posibile falsificari ale mesajului Mantuitorului>restu balciului desertaciunilor pe care lumea actuala ni-l asterne la picioare pare o inocenta gluma.Sa spunem,,Cred.Ma mantuiesc"este usor.Dar oare si faptele,gandurile si actiunile noastre spun asta?Asa de buni am ajuns de putem sa-i trimitem pe altii al Cel de Sus inainte sa le vina vremea?

Aroganta,violenta si nebunia noastra dovedesc cat de departe suntem de Hristos.Cat de falsi suntem si cum suntem mereu gata sa gasim explicatii,scuze sau motive ca sa imbracam frustrarile noastre in mantia Credintei.

Nu ar fi mai bine sa avem fiecare grija de noi si de cel de linga noi,sa judecam mai putin,sa ne indoim mai putin si sa-L lasam pe Cel de Sus sa ne judece?Intariti-va Credinta.Este ceea mai buna aparare pe care o veti avea.