Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Citesc Scripturile, am canon de la duhovnicul meu sa fac asta tot timpul. Acele Scripturi sunt prost traduse de [neo]protestantii care au impresia ca stiu ebraica si greaca veche si sunt gresit interpretate de voi, cei care va credeti teologi.
|
si care ar fi traducerea corecta? septuaginta? care contine contradictii in ea insasi?
Asta cu traducerile incorecte, ca n-ar sti omul greaca sau ebraica e o scuza adusa de ortodocsi pt a nega tot ceea ce nu le convine. De unde stii tu ca oamenii respectivi nu stiau ebraica si greaca? Pe ce te bazezi?Nu ai pe ce, pt ca in primul rand nici nu ii cunosti.
Poti folosi o Biblie in engleza, poti face comparatii, nu sa pleci din start de la premisa ca aia is prosti si nu au stiut sa traduca o Biblie.
Iar daca tu citesti Sf Scriptura doar ca ai canon nu e bine....Citirea Sf Scripturi este o bucurie si o placere pentru un credincios, nicidecum nu ar trebui sa fie "canon". Plus ca nu se opreste dupa ce ai terminat canonul.
Citat:
Nu sunt deloc de parere ca celelalte confesiuni nu se mantuiesc. Se mantuiesc, dar nu ajung aproape de Hristos, la fel de apraope ca si ortodocsii. Dar ma tem ca romanii [neo]protestanti sunt o clasa aparte, a celor care au vazut care e credinta cea adevarata si au ignorat-o.
|
Deci in cazul asta nu sunt eretici ,nici sectari. Ci pur si simplu sunt apartinatori ai altui cult.
Credinta adevarata e in Hristos, accepta lucrul acesta. Din ce zici tu dai impresia ca te increzi in BO si nu in Hristos. Ori Hristos te poate mantui, BO(si nici o alta confesiune) nu te poate mantui.
Citat:
Cei 999 care se declara ortodocsi cu numele, dar nu traiesc credinta, deci nu au parte de Hristos. Dar numai El stie locul fiecaruia.
|
pai si atunci cu ce ii ajuta faptul ca sunt in BO?