Un ortodox trebuie sa se pazeasca de hule si daca eu le-as da copiilor protestantiilor un poster mare cu gay dezbracat, l-ar rupe.
De ce sa il rupa, unde e iubirea pe care o propovaduiesc?
Nu, eu doar am sfatuit sa arda cartea sectara, daca esti ortodox. nu i-am zis sa arda oameni, ci sunt pt a le respecta voia de credinta, clar, dar atunci cand vine vb de casa ta, trebuie sa o curatesti.
Nu e casa protestantilor sau casa diplomatiei, e casa ta, si daca esti ortodox o cureti de samanta cea rea a diavolului, dupa cum am zis ca sa nu se pricinuiasca vreun suflet din cauza unor carti eretice.
Si smerenia are rolul ei, dar nu are rolul de a inchide gura cand se vb de Dumnezeu. un Sfant era acuzat, esti hot , el zicea da, esti las, el zicea da, apoi a fost acuzat ca e eretic si a zis clar NU.
De ce? PT ca nu mai era vb de el , ci de credinta ortodoxa , si de fapt datoria de a apara ortodoxia nu le revine doar Ingerilor in ceruri, ci si noua inauntru nostru si in casa noastra .
Credinta si erezia din BOR daia a ajuns asa. Pt ca cei din conducere au fost prea lasi ca sa vb, atunci cand trebui iau sa apere Biserica lui Hristos. Si mai degraba sa fie nebun in fata celorlalti episcopi decat sa fie fie un las in fata lui Hristos ca au cazut la pace cu cei pe care Biserica Ortodoxa Universala ii anatemiza ca fiind rataciti si de la diavolii.
Dar de , oameni de la tv, din fotoliu si de pe net au mai multa incuvintare la tainele lui Dumnezeu decat aveau Sfinti Parinti ca Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur si Sf. Spiridon.
Dar stati linistiti, ca cei nebuni , vor fi nebuni pt Hristos, iar cei "buni cu inima" si vanzatori ai ortodoxie, vor fi buni pt faima lor de oameni buni .
Nu si inaintea lui Dumnezeu si Maicii Domnului, care atunci cand era hulita si jignita, stiau sa cada la pace cu erezia, in loc sa ia glasul spre apararea Maicutei noastre si in loc sa se rusineze ca va fi considerat fanatic sau rau.