Citat:
În prealabil postat de cumintica
Eu nu il urasc pe Hristos, da parca stiam de fraza Iubeste-ti aproapele, nu uraste pe icsulescu ca e din cutare tara si practica cutare credinta si alte exemple pot continua. Fiecare e liber in viata sa aleaga intre bine si rau, da nu cred ca e iubire in lipsa de recunoastere a altora. Eu nu imi jignesc credinta, nu imi bat joc de ea, da altii isi bat joc de aproaele lor, fac matanii da cand ii vezi ce vocabular au, te intrebi unde e adevaratul crestin din ei.
|
Ecuatie e simpla:
Imi iubesc aproapele.
Il iubest pe Hristos mai mult.
Vad un eretic, incerc sa-l conving ca merge pe drumul gresit. Nu merge, asta e, dar tot imi iubesc aproapele.
Mai incerc inca o data, de doua ori, de trei ori vad ca nu merge, il las in plata lui, dar tot imi iubesc aproapele.
Dar cand incepe ereticul sa vorbeasca oamenilor despre credinta lor si sa spuna ca adevarul si ca gunoiul lor e mai presus de ortodoxie, atunci acela se cheama Atac la Ortodoxie si fiindca Il iubesc mai mult pe Hristos si caci traiesc pe pamant Sfant, nu voi putea tolera un asemenea gest!
Iubesti, iubesti, dar totul are o limita. Te injura, il ignori, iti batjocoreste mama, il ignori, te loveste, te scuipa si te schingiuieste, il ignori. Il injura pe Hristos sau pe Maica Domnului,
atunci s-a terminat pacea si a sosit timpul sa scoti sabia.
Crezi ca ar fi avut vreo sansa sectantii in Moldova lui Stefan cel Mare si Sfant ? Greu de crezut. Sau ca ar fi putut pasi un sectant pe pamant Transilvanean si sa-i invete pe oameni sa nu se inchine icoanelor sau sfintilor pe vremea lui Vlad Tepes? Greu de crezut.
Noi, ca ortodocsi trebuie sa sarim ca arsi pentru credinta noastra si pentru fratii nostri! Nu sa-i lasam sa se rataceasca, sa-i ia dracu pe toti, caci atunci cand i-au balacit preotul au devenit fii ai lui Hristos! Nu-i lasi pe toti sa-i ia naiba, ci il ajuti, iar cand vine ereticul si sectantul si incearca sa-l duca in pierzanie, acela este un vrajmas caci iti ataca fratele!