View Single Post
Vechi 03.06.2010, 13:38:11
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de angel4ver Vezi mesajul
stati mai. nu bagati in aceeasi oala casatoriile dintre un ortodox-catolic si ortodox-protestant/neoprotestant. e o diferenta uriasa ca de la cer la pamant :|
o casatorie intre un ortodox si-un catolic mai este acceptata, chiar daca intr-un final, unul dintre ei se va converti la religia cealalta (chiar daca mai sunt si cazuri cand o tin asa si bine fara sa se converteasca).
apoi casatoria dintre un ortodox si-un crestin de alta religie e grea, dar asta doar din punctul de vedere al omului :) caruia ii place sa complice lucrurile in asa un hal incat un om obisnuit care nu stie prea multe sa renunte pur si simplu.
te casatoresti doar ca sa te mantuiesti? o.O intrebare pentru Pelerinul. pentru ca nu prea am inteles raspunsul tau.
Prin casatorie te mantuiesti, da. Un crestin ar trebui sa aiba alt scop in viata decat mantuirea? Sigur ca o afirmatie de genul 'casatoreste-te ca sa te mantuiesti' arata o fortare, o obligatie si atunci daca nu mai e dragostea si acordul comun cu pers respectiva e greu de crezut ca Dumnezeu isi va trimite Harul asupra nuntii.

Eu nu vad diferenta intre o casatorie dintre un ortodox si un catolic sau ortodox si protestant. Nu stau impotriva niciuneia, daca oamenii se iubesc pot sa se ia indiferent de religie, doar ca n-are nici un efect duhovnicesc iar casatoria in Biserica nu poate fi mai mult decat un act de traditie,.. care ar fi bine sa nu dureze pre mult ca se poate intarzia la restaurant.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote